ZETApress

hírportál

Újból a túlélésről

A tegnap megnyílt Ünnepi Könyvhétre jelent meg Bunyevácz Zsuzsa: Túlélési kézikönyv elvált anyáknak ? Újból című kötete az Alexandra Kiadó gondozásában, melyet este 6 órakor a Nyugati téri Alexandra Könyvesház Pódiumán mutattak be. Szerzőjével Vasvári Judit újságíró, a Life.hu szerkesztője beszélgetett. Fotóink Jusztinger Brigitta felvételei.

A Túlélési kézikönyv elvált anyáknak folytatásaként megjelenő kötet újabb történeteket tár elénk, melynek segítségével talán könnyebb lesz elviselni az elvált anyasággal járó nehézségeket. A hasznos tanácsokkal és keserédes humorral fűszerezett kötetben a szerző újabb tanácsokat ad mindazoknak, akik hasonló szerepbe kényszerültek.

Volt pár órám két megbeszélés között, nem tudtam máshogy agyoncsapni az időt, elmentem hát moziba. Fáradt voltam, azt éreztem, pontosan úgy nézhetek ki, mint a saját nagyanyám, noha évekkel álltam a nyugdíjkorhatár előtt. A pénztáros rám nézett, és megkérdezte: ? Teljes árú, vagy kedvezményes jegyet kér? ? Miért? Milyen kedvezmény van? ? Nyugdíjas.

Hát itt tartunk! Ráadásul egy barátom nemrégiben figyelmeztetett, hogyha a közeljövőben szakácskönyvet, vagy szexről szólót akarnék írni, akkor ez utóbbival kezdjem, mert lassan kihullik az emlékezetemből mindaz, ami a mű létrehozásához kell. Tény és való, lassan abba a korba érek, amikor már jobban hiányzik a szemüvegem, mint a szex…

Ezért is döntöttem úgy, hogy a Túlélési kézikönyv elvált anyáknak című könyvem folytatásaként most újabb történetet és újabb tanácsokat adok közre. Időközben ugyanis nem csak a gyerekeink lettek idősebbek. Talán e könyv segítségével könnyebb lesz elviselni a nehézségeket, amelyekről tudjuk, hogy soha nem lesznek kisebbek, csak lassan megszokjuk őket ? olvashatjuk a hátsó borítólapon.

Szóljon hozzá!