ZETApress

hírportál

Nívódíjas épületek

Hagymaház ? MakóÚjabb magyar sikerek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán. A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a pályázatát (Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása.

A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik a fejlesztés eredményességét, értékesítési és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát, valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát. A nemzetközi zsűriben idén 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve a az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát. A 22 évvel ezelőtt útjára indított FIABCI Prix d’Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, melynek történetében eddig 36 ország ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen. A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal.

A pályázat jelentőségét felismerve először Brazília és Malysia, majd 1997-ben Magyarország meghirdette a saját nemzeti ingatlanfejlesztési nívódij pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országukat a FIABCI Prix d’Excellence pályázaton. E három ország példáját sokan követték és az idei verseny előtt Brazília, Malysia, Magyarország, Oroszország, Taiwan, Indonézia, Argentína, Singapur, Norvégia, Columbia, Hollandia Bulgária, az Egyesült Államok és Luxemburg is megrendezte nemzeti pályázatát és a névsor évről évre bővül.

FIABCI-díj a GKK-nakAz elmúlt 15 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI Prix d’Excellence pályázatán és több kategóriában is győzelmet arattak és különdíjat nyertek. Idén a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett XV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vettek részt Magyarországról. A díjakat május 21-én, szerdán Luxemburgban a FIABCI 65. Kongresszusán adják át a nyerteseknek. Ma délelőtt a Gödöllői Királyi Kastély (GKK) Dísztermében ismertették az idei versenyen részt vett magyar pályázók eredményét.

S kiket ünnepelhettünk a Pest megyei kisvárosban? ? I. díjat nyert a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. a Gödöllői Királyi Kastély pályaműért. III. díjat és a Budapesti Építész Kamara Különdíját nyerte a SKANSKA Magyarország Ingatlan Kft. a Green House Irodaház pályaműért. Különdíj, I. helyezett a pályázók szavazata alapján Makó Város Önkormányzata a Makói Gyógyfürdő, Élményfürdő pályaműért. A többi hét hazai díjazott nem vett részt a délelőtti sajtótájékoztatón, amely után újra megnézhettük a kastély tegnap délelőtt megnyitott időszaki kiállítását.

Szóljon hozzá!