ZETApress

hírportál

Hétvégi Papírvarázs a Ráday utcában

Újabb figyelmeztetés kaptak a Ráday utcában várakozó autósok. Nem pótdíjfizetésre szólították fel őket, hanem a hétvégi útlezárásra hívták fel a figyelmüket. A múlt héthez hasonlóan most sem szabad majd behajtani péntektől vasárnapig a Ráday utca egyes részeire. S hogy miért ez a kitiltás? Papírvarázs fesztivál lesz Ferencvárosban.

A III. Papírvarázs Fesztivál színes Ráday utcai programsorozata idén a gyerekeknek valamint a játékos kedvű felnőtteknek szól a Gyermeknap alkalmából 2006. május 26-28. között. A már jól ismert papírmerítés, ebru-festés, origami hajtogatás és kiállítás mellett készíthetünk Papírvarázs naptárat és mozgó szobrokat, vagy kivágathatjuk önnön sziluettünket. Napközben kiállítások, esténként koncertek színesítik a hétvégét.

A Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesülete által megrendezett eseményen elkészíthetünk mozgó szobrokat és képeslapokat manuálisan vagy digitálisan. Utazhatunk papírban, és elkészíthetjük a fesztiváltól fesztiválig számláló papírvarázs naptárt. Hogy kézzelfogható árnyékunk legyen, ilyet a fesztivál sziluett-készítő mestere vág rendelkezésünkre!

A fesztivál a minden korosztály számára interaktív élményt nyújtó sátrak mellett kiállításokkal, koncertekkel, bohócmesejátékkal és bohócjátszóval ünnepeli a papír csodálatos világát.

A fesztivál egyik szponzora a Ráday utcai Goethe Intézet. Hétvégén is nyitva lesznek, s a június 9-én kezdődő németországi focivébére való felkészülés jegyében futball-német gyorstalpalót szerveznek. Időben kell elkezdenünk a tanulást, ha a nyitónaptól a július 9-ei döntőig az Eckermann Kávézóban akarjuk végigkövetni az eseményeket. A Millenáris Park is focilázban ég majd akkor, mert a nyitónapon juniálist rendez.

Németország a Városligetben is fővendég lesz a hétvégi gyermeknapon, a Petőfi Csarnok melletti Nemzetek utcájában. A kültéri rendezvényen nem marad hétfőre szemét, mert a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szerződést kötött a Főkerttel és a Főkefével a terület megtisztítására.

Szóljon hozzá!