ZETApress

hírportál

Fényhajó a Dunán

Szentendre hajóA BKV hajójáratokat is üzemeltető Panoráma Deck hajózási társaság a mai naptól elindította az adventi fényhajót, ami karácsonyi fényekkel kivilágítva közlekedik a Dunán. A Szentendre hajó a turisztikai forgalomban is szolgálatot teljesít, így a közönség a hétköznapokon is találkozhat velük a Dunán.

A fedélzeten hétköznaponként megismerhetik a világ karácsonyi szokásait Andrádi Zsanett színésznő tolmácsolásában felvételről. A karácsony előtti vasárnapokon pedig 15:30-tól izgalmas program is várja a családokat. A fűtött fedélzeten tea, forralt bor, sütemények is megidézik az advent hangulatát. A gyerekek készíthetnek karácsonyi díszeket és a zenés programban is részt vehetnek.

? Augusztus 20-án több ezer budapestit láttunk vendégül az ünnepi hajójáraton, Mindenszentekkor három hajóval indultunk az emlékezés koszorúját vízre bocsátani, most pedig a fényhajóval szeretnénk meglepni a városban élőket. Remélem, hogy a közösségi oldalakra felkerülnek ezek a hajós élmények is, hiszen Budapest egyszerűen káprázatos az esti fényeiben, különösen ilyenkor, Karácsony körül ? mondta Sztankó Attila, a fényhajót üzemeltető Európa Csoport ügyvezetője.

Az adventi hajóra három kikötési ponton lehet felszállni, a Jászai 2 kikötőben a Szent István parknál, a Lánchíd mellett a Vén Hajó Étteremnél és Újbudán az A38 hajónál. A hajójárat 15:30-kor indul a Jászai 2 kikötőből, a fedélzetén pedig a világ karácsonyi szokásait ismerhetjük meg, készíthetünk karácsonyi díszeket a kreatív sarokban és énekelhetünk, táncolhatunk az interaktív program során. Az adventi hajó kívül fényárba borult, így messziről díszíti a Dunát, belül pedig fűtött, maximális komfortot nyújt a rajta utazóknak. Az adventi hajójáratra vonaljegyet a Jegy.hu weboldalon és a helyszínen lehet váltani 1000 forintos egységáron. A program 2 éves kor alatt ingyenes.

Szóljon hozzá!