ZETApress

hírportál

Katalin Szerelemfüggője

A szerelemfüggőAkkor jó, ha ketten vagyunk, mert ketten tudjuk szeretni egymást. Egyedül nehezebb, rejtett, elszigetelt érzelemben. A magányos szerelem olyan, mint a zuhanás, mely sosem ér földet ? olvashatjuk Lévai Katalin: A szerelemfüggő című 264 oldalas regényének hátsó borítóján.

Lévai Katalin nyolcadik regénye a minap jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában. Hősnője Elvira, aki így elmélkedik beteljesületlen szerelméről, amely lelki egyensúlyának végzetes megbomlásával fenyegeti. Ám érzelmei elfogadhatatlanok a kisvárosi közegben, ahol él, hiszen egy saját neméhez vonzódó fiatal nőről van szó. Mi lesz ennek a vége? Szerelme, a tanárnője kötélnek áll, vagy az elutasított leány végül bosszút áll magáért? Mi a bűn és van-e rá feloldozás? ? A súlyos téma arra sarkallta a szerzőt, hogy összetördelve a tőle megszokott barátságos, mesélős stílust, egyes szám első személyű vallomásos lírát írjon; szavai költészetté állnak össze.

A szerelemfüggő bemutatója tegnap este 7-kor volt a Károly körúti Alexandra Irodalmi Kávéházban. A szerző beszélgetőtársa Erős Ferenc pszichológus volt, a regényből Horváth Lili színművésznő olvasott fel részleteket. Lévai Katalin Alexandra Kiadónál eddig megjelent hét műve: Párnakönyv és más mesék, Vörös szőnyeg, Varázskert, Hírnév, Hazugok és szeretők, Karácsonyi égbolt, Anyám évszázada. Ezeket követte most nyolcadikként A szerelemfüggő, mely egy megindítóan szép és izgalmas, szokatlan szerelmi kapcsolat lélektanilag hiteles története.

Szóljon hozzá!