ZETApress

hírportál

Újra mosoly a kukásautókon

Mosolygó kukásautóA zsűritagok nagyon várják, hogy elbírálhassák az ötletesebbnél ötletesebb rajzokat, melyeket gyerekek küldenek környezetvédelem és köztisztaság témákban a Főváros Közterület-fenntartó Zrt.-nek. A környezet, a budapesti utcák és a kukásautók mellett idén arra is választ keres a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogyan képzelik el a Budapest Fantomot az ország óvodásai és általános iskolásai.

A tavalyi sikeren felbuzdulva az FKF Zrt. Budapest tisztaságáról, a társaság tevékenységéről ismét rajzpályázatot hirdetett, amire augusztus elejéig több mint 200 pályamű érkezett. Az alkotásokat a lelkes zsűri D. Tóth Krisztina, Batiz András és a tavalyi különdíjas Póta Fruzsina várja. ? Kiváncsi vagyok, hogy most a gyerekek mit gondolnak a környezetvédelemről és milyen négy rajzot választunk a kukásautókra ? mondta Póta Fruzsi, a zsűri tízéves tagja.

A legkisebbek idén két korosztályban nevezhetnek: a 4-9 évesek és a 10-14 évesek legjobb alkotásait ajándékcsomagokkal jutalmazza az FKF. Korosztályonként a legjobb két alkotás különleges jutalomban részesül: rajzukkal díszített kukásautók járják majd Budapest utcáit ősztől. A tavalyi évben a megszemélyesített kukásautó volt a gyerekek kedvenc témája, Fruzsit is a szivárványon átrepülő szárnyas kukásautó ihlette meg.

Az FKF Zrt. nem véletlenül fordul a gyerekekhez, hiszen rajtuk múlik, hogy Budapestet élhető, tiszta és szép várossá tegyük. A pályázatokat az FKF Zrt. Alföldi utcai Sajtóirodájának címére várják szeptember 15-ig. Nevezni bármilyen technikával elkészített rajzzal lehet.

Szóljon hozzá!