ZETApress

hírportál

Fél-árú vonatjegy a Sziget Fesztiválra

SínekA MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. augusztus 10-től 17-ig a Sziget Fesztivál 2009 rendezvényre utazóknak alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, valamint a fesztivál ideje alatt a helyszínen menetjegyet vásárlóknak kedvezményes jegyváltási lehetőséget nyújt ? tudatta a Sajtóiroda.

Utazási kedvezmény, hogy a rendezvényre utazók bármely belföldi állomásról 50%-os kedvezményű alkalmi menettérti jegyet válthatnak Budapest Keleti-, Nyugati- és Déli-pályaudvarra, valamint Budapest Kelenföld célállomásra.

A kedvezményes menetjegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra érvényes teljes-árú menetjegyek érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy leghamarabb augusztus 10-én 00 órától vehető igénybe és a visszautazást augusztus 17-én 24 óráig be kell fejezni. A kedvezmény kizárólag belföldi utazásra, 2. kocsi-osztályon vehető igénybe. Az 1. kocsi-osztály igénybevétele esetén a teljes-árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra a rendezvény helyszínén történő lebélyegzés után érvényes, amelyre naponta 11 és 20 óra között, a rendezvény helyszínén felállított MÁV-START konténerpénztárban van lehetőség. Ha a menetjegy bélyegeztetését elmulasztották, a rendezvényen történő részvétel igazolására a belépőjegyként szolgáló karszalag felmutatása is elfogadható. A bélyegzés elmulasztása és karszalag hiánya esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló teljes-árú menetjegyre egészíti ki menettérti útra, és felszámítja a pótdíjat is a MÁV-START Zrt. üzletszabályzatának megfelelően.

A helyszíni jegyváltóknak nyújtott kedvezmény

A Sziget Fesztivál ideje alatt a helyszínen konténerpénztár működik. A helyszínen menetjegyet vásárlóknak a MÁV-START Zrt. 20%-os kedvezményt biztosít a teljes-árú jegy árából. A menetjegy bármely belföldi viszonylatra váltható, elővételben és érvényességi idő megjelölése nélkül is, egy útra vagy menettérti útra is. Az itt kiadott kedvezményes menetjegy érvénytartamon belül, a feltüntetett viszonylatban felhasználható, azonban hosszabb út részbeni fedezésére nem használható. A kedvezményes menetjeggyel az útmegszakítás lehetséges.

A pénztár nyitva tartási ideje: augusztus 11-én 14 órától 20 óráig, 12-től 16-ig 11 órától 20 óráig. A Sziget Fesztiválra látogatók a kedvezményekkel kapcsolatos információkat a weboldalukon is megtalálhatják.

Fizessünk, hogy tudósíthassunk?

Tisztelt Szerkesztőség! ? kezdődik a Sziget Fesztivál Sajtóiroda levele. ? Köszönjük érdeklődését a 2009-es Sziget Fesztivállal kapcsolatban! Sajnálattal kell azonban közölnünk, hogy a jelentkezések magas száma miatt nem áll módunkban akkreditációt biztosítani az Önök médiumának. Amennyiben úgy döntenek, hogy saját maguk által vásárolt jeggyel részt kívánnak venni a fesztiválon, munkájukhoz sajtós/fotós passzt természetesen biztosítani tudunk.

Amennyiben ezt igénybe kívánják venni, kérem ezt legkésőbb egy héttel a fesztivál kezdete előtt jelezni szíveskedjenek! A passzt a fesztivál helyszínén, a Nagyszínpad melletti Szeparéban felállított Sajtóirodában tudják majd átvenni. Megértésüket köszönjük, és munkájukhoz további sok sikert kívánunk! Barátsággal: Sziget Fesztivál Sajtóiroda ? fejeződik be a levél. Eddig úgy hittük, örülnek, ha ellenszolgáltatás nélkül adunk hírt róluk, s nem is álmodtuk, hogy még mi fizessünk is érte nekik!

Szóljon hozzá!