ZETApress

hírportál

Omegával ünnepelünk

TüzijátékIdén is színvonalas programok várják az érdeklődőket az ország születésnapján. Lezárult az augusztus 20-i állami ünnep központi rendezvényei és a hozzá kapcsolódó feladatok megszervezésére és lebonyolítására kiírt közbeszerzési eljárás.

Az eljárás nyertese az összességében legkedvezőbb ajánlatot adó Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft. alkotta konzorcium lett. Az állami ünnepség rendezvényszervezési, valamint PR és kommunikációs feladatait a konzorcium nettó 239 millió forintból láthatja el, amely 20 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi évben az ezekre a feladatokra fordított összeg.

Az államalapítás ünnepéhez méltó, ugyanakkor a gazdasági válságra tekintettel a lehető legtakarékosabb módon készül a kormány az augusztus 20-i rendezvények megszervezésére. A közbeszerzés nyertese, az összességében legkedvezőbb ajánlatot adó Absolut Pyro Kft. és az Omega Trading Hungary Kft. alkotta konzorcium a tavalyinál 20%-kal kisebb összegből, összesen 239 millió forintból valósítja meg a programokat és az ahhoz kapcsolódó feladatokat. Ez az összeg ? a korábbi évektől eltérően ? a rendezvénnyel kapcsolatos rendezvényszervezési, PR-, kommunikációs, médiavásárlási, kreatív tervezési és gyártási tevékenységek költségét együttesen tartalmazza.

Az augusztus 20-i ünnepség a hagyományos programok mellett idén is szolgál majd újdonsággal. Szent István ? Egy ország születése címmel augusztus 19-én este 9 órakor történelmi ünnepi gálaműsor lesz a Kossuth téren. Az ünnepséget hagyományosan megnyitó zászlófelvonás augusztus 20-án fél 9-kor kezdődik a Kossuth téren, amelyet 10 órakor ? katonazenekari bemutatóval, haditechnikai és légi-bemutatóval ? tisztavatás követ a Hősök terén. A Hősök terén zajló eseményeket 11 órai kezdettel térzene és 12 órakor zenés őrségváltás zárja.

A Kossuth téren Szent István király udvara címmel történelmi játszóház és egész napos családi program várja az érdeklődőket. Idén is a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének cukrászai és ismert sztárok mutatják be az Ország Tortáját, valamint a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének közreműködésével egész napos Kenyérfesztivál is várja a Kossuth térre látogatókat. A programot a hagyományos 20 perces ünnepi tűzijáték zárja 21 órakor, amely mint minden évben, idén is különleges látványelemeket tartalmaz. Az augusztus 20-i állami ünnepségek programjáról idén is egy blogon található naprakész tájékoztatás ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!