ZETApress

hírportál

Tér-Film-Zene a Kossuth téren

Idén nyáron immár harmadik alkalommal kerül sor a Kossuth téren a Tér-Film-Zene Fesztiválra július 10-e és augusztus 6-a között Egyelőre csak az időpont biztos, a hely bizonytalan, tudtuk meg Schiffer János főpolgármester-helyettestől a ma délelőtti sajtótájékoztatón. A helyszínt azért nem lehet ma még megmondani, mert az Országgyűlés egész nyáron ülésezik, így a korábbi helyszín, a jókora parkoló kell a képviselőknek.

Az időpont azért került az idén későbbre a tavalyinál, mert június 9-e és július 9-e között mindenki a németországi foci vb-re figyel. A fesztivál szervezői nem akarták, hogy az egyik esemény miatt a másik háttérbe szoruljon a sport- és kultúraszerető közönség előtt.

Előzetes kedvcsinálóként a tavalyi évhez hasonlóan ma is volt faültetés a Parlament előtt. A Főkert csemetéiből mintegy száz darab került a földbe annak jelzéseként, hogy a környezet tudatos gondozása is része a kultúránknak. Lapátot ragadott bankigazgató, turisztikai szakember, művészeti igazgató, közterület-fenntartó és önkormányzati tisztségviselő egyaránt. A most elültetett fák az idén még nem adnak ugyan árnyékot, de a fesztivál idején így is kellemesebbé tehetik a helyszínt.

S mit is kínál nyárra Zentai István ötletgazda és Pető Zsuzsa programigazgató? Lesznek jazz, musical és operett összeállítások, klasszikus zenei koncertfelvételek és gyermekfilmek. Előkerülnek az archívumból az erre az alkalomra leporolt filmkülönlegességek, de lesz a vásznon filmpremier is. Szinetár Miklós művészeti igazgató neve garanciát jelent a színvonalra és így a sikerre.

Szóljon hozzá!