ZETApress

hírportál

Legényvásár Újbudán

Hada Renáta?Spilák Klára: Legényvásár ? A legkapósabb szingli pasik válogatottja című 176 oldalas könyvét mutatja be holnap este 18 órakor a Libri Kiadó Újbudán, az Allee Libriben. A bemutatón Kukorelly Endre, az egyik ?legény? is megjelenik ? tudtuk meg Megyeri Zsuzsa Dórától.

Vonzóak, közismertek, népszerűek, rengeteg a rajongójuk, a nők a lábuk előtt hevernek. Ha készülne Magyarországon ilyen lista, biztos, hogy az élén végeznének a legkapósabb szingli pasik rangsorában. Vajon miért van az, hogy mégsem találják a párjukat? Van, aki már megtalálni vélte, némelyikük többször is élt házasságban, mások még soha nem álltak az anyakönyvvezető előtt, de mindannyian keresik azt, akit igazán a társuknak érezhetnek ? olvashatjuk a hátsó borítón.

Berki Krisztián, Kukorelly Endre, Fluor Tomi és Feke Pál, Fenyő Iván, Kembe Sorel és Anger Zsolt, Vincze Ottó, Schiffer Miklós és Szervét Tibor alkotja ezt a különleges magyar válogatottat. Ők vallanak vágyról és szenvedélyről, csalódásról és szenvedésről, a szerelem ébredéséről és haláláról, szeretetről és gyűlöletről. Arról a soha véget nem érő és soha meg nem unható játékról, amelyet nő és férfi játszik egymással, amióta világ a világ, és amelynek óriási a tétje: a másik. Szavaik olykor meghatóak, máskor mulatságosak, néha brutálisan őszinték, de mindig elgondolkodtatóak:

Berki: Akit ütnek, azt simogassuk, és fordítva! Kukorelly: A lányok melle izgatott. Fluor: Majd megyek én a szerelem elé. Feke: Egykönnyen nem adom fel. Fenyő: Igen, sokszor sírtam. Kembe: Egyszerre három csajom is volt. Anger: Amikor véget ért, csak hevertem letörten. Vincze: Szenvedélyesen élem meg a kapcsolataimat. Schiffer: Mi, férfiak a jelent élvezzük. Szervét: A féltékenység azért él bennem, mert rettegek attól, hogy nem vagyok elég.

Szóljon hozzá!