ZETApress

hírportál

Beépülnek a Hídépítők bárkái

Beemelik a konténereket az Uszálystrandra. A Hídépítő két bárkája adja az Uszálystrand program 1700 nm-s felületét, ahova megkezdték a konténerek bedaruzását. A Városi Tájkép Csoport tervei, részben csak vázakból és járófelületekből, árnyékolóból álló áttört rendszerű konténer berendezésre épülnek. Zárt konténerekben helyezték el az orvosi szobát, öltözőket és kommunális helységeket.

Remélve, hogy egyszer csak vége lesz az esős hónapnak a büfé felépítményei az oldalakon nyitottak lesznek. Így nem csak jól szellőzik és hűs árnyékot ad a bárkákon a konténer, de megmarad a kilátásunk a Dunára, a Budai Várra és a hidakra. A tervek szerint július 10-én, pénteken nyit az Uszály az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.

Uszályprogram: vízre szállás

Egy napozó, úszómedencés strandot rendeznek be egy uszályon/bárkán. Vízre bocsátják a partot. Az egy hónapon keresztül ingyenesen élvezhető unikális program, további két hónapon keresztül a Fürdők kezelésében működik majd. A program, előképe a Dunán a közeli években majd megjelenő stég és uszály kombinációban létesítendő strandoknak a város belterületén. Épp? ezért és a Budapest szíve program támogatásának okán, a jelen program kikötő állomásai az V.19-es és az V.20-as kikötők.

Az uszály felszínét a Városi Tájkép Csoporttal terveztették meg. A 20X80 méteres, két bárkából álló hajót és egy kb. 400 nm-s uszályt befedik, vízélményekkel, medencével, zuhanyozókkal, napozókkal, büfével, mozival látják el. A kommunális helyiségeket a parton szeretnék elhelyezni. A tervezés filozófiája, hogy a design megoldás konténer rendszerre épüljön, amely teljes mértékben képes kiszolgálni a különböző funkciókat, XXI. századi megoldást ad a városi tájépítésben.

A program július 9-én indul, és közel 3 hónapon keresztül szeretnék üzemeltetni. Egy hónapig ingyenes, a részvételt a befogadóképesség korlátozhatja, így kétórás belépőjegyeket kapunk felszálláskor. Csak akkor van szükség két óra múlva elhagyni az uszályt, ha többen akarnak felszállni, mint ahány kiszálló van. Azonos időpontban a létesítményen 400 ember tud szórakozást találni. A strand 10-től 23 óráig működik. Az esti szórakoztatás belenyúlik az éjszakába. Előzetes becslések szerint a program teljes ideje alatt 150 ezer ember fogja meglátogatni az Uszályt.

Professzionális csapatot kérnek fel a büfé és az esti partik üzemeltetésére, melyet a Fővárosi Fürdők dolgozói biztosítanak, s ők lesznek a strand üzemeltetői is. Ebbe az orvosi ügyelet is beletartozik. Az esti mozi-élményekről a Budapest Film és a Cervantes Intézet gondoskodik. A büfét, az esti szórakoztatást és éjszakai őrzést professzionális cégek kapják.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Hajnalban révbe ért az Uszálystrand

Szóljon hozzá!