ZETApress

hírportál

Korszerűbb szolgáltatások

Az MTV is csatlakozik a digitális földfelszíni platformhoz. Az m1 és az m2 adásával bővül a MinDig TV kínálata. Eredményt hirdetett a Magyar Televízió abban a közbeszerzési eljárásban, amely lehetővé teszi, hogy hamarosan az m1 és az m2 nagy felbontású adása is bekerüljön a MinDig TV szabadon fogható kínálatába.

A Magyar Televízió az MTV Közalapítvány kuratórium elnökségének a szerződéskötéshez szükséges előzetes hozzájárulása után június 16-án, kedden kihirdette a digitális földfelszíni műsorterjesztés tárgyában indított közbeszerzési eljárás eredményét. Az MTV Zrt. és az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. a közbeszerzési törvény szabályainak megfelelő határidőn belül megköti a szerződést a digitális földfelszíni platformhoz való csatlakozásra. Ezt követően az m1 és az m2 műsora is nagy felbontásban, minden eddiginél jobb minőségben, előfizetési díj nélkül lesz elérhető a MinDig TV kínálatában.

A HD-közvetítések magasabb szintre emelik a televíziózás élményét, ezt tapasztalhatták már a Magyar Televízió nézői az Antenna Digitális Televízió Műsorterjesztő Kft. kísérleti sugárzása idején is. A digitális műsorszórás egyelőre a hagyományos sugárzással párhuzamosan történik, az analóg rendszereket várhatóan 2011. december 31-én kapcsolják le, az Európai Unió által megszabott határidő lejártakor.

Szóljon hozzá!