ZETApress

hírportál

Olaszország Hangjai

Az idén első alkalommal ? a május 18-a és június 18-a között megrendezésre kerülő Festival Italiano című rendezvénysorozat keretében ?, június 16-a és 18-a között a Zenetudományi Intézetben kerül megrendezésre a Suono Italia ? Olaszország Hangjai című programsorozat, melyet az Olasz Külkereskedelmi Intézet (ICE) az Akusztikus Hangszergyártók Olasz Egyesületével (ACISA) együttműködésben rendez.

A rendezvény olasz hangszerek kiállítását, üzleti találkozókat, interaktív szakmai szemináriumokat, illetve klasszikus- és dzsesszkoncertek keretében fellépő olasz és magyar művészek előadásait foglalja magában. A hivatalos megnyitóra ? melyen részt vesz Őexc. Gian B. Campagnola, Olaszország budapesti nagykövete és Alessio Ponz de Leon Pisani, az Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti irodájának igazgatója ? 16-án, kedden 11 órakor kerül sor az MTA Zenetudományi Intézete Budai várbeli Zenetörténeti Múzeumában.

Elindult a 15. Ferencvárosi Fesztivál

Délelőtt 10 órakor a 2. Gyerek ARC kiállítás megnyitójával kezdetét vette a 15. Ferencvárosi Fesztivál, melyet Gegesy Ferenc polgármester nyitott meg. Az idei fesztivál programja és helyszíne eltér a szokásostól. A hagyományos Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Plébániatemplomban tartott koncertek mellett a Művészetek Palotájában és előtte zajlik a többi rendezvény.

Világomra így vigyázok! ? címmel nyílt meg a 2. Gyerek ARC kiállítás a Művészetek Palotája előtti téren. Vajon mit hoz a 2039-es év? Erre az izgalmas kérdésre próbáltak rajzban választ adni gyerekek. A zsűri által legjobbnak ítélt alkotásokat, több mint 70 óriásmolinóra nyomtatott alkotást tekinthetnek meg a kiállítás látogatói. A díjakat a MŰPA könyvesboltja előtti térben vehették át a nyertesek Geszti Pétertől. A megnyitó-díjátadón fellépett Váci Eszter is. A fesztivál kiemelkedő eseménye lesz a világhírű izraeli Kibbutz Contemporary Dance Company Upon Reaching the Sun (Elérni a Napot) című előadása június 29-én és 30-án a Művészetek Palotájában.

Volt már olyan érzésed, amikor megérkeztél valahová, hogy elvesztetted az időérzékedet? Rami Be?er a maga egyedülálló és lenyűgöző módján egy legendába vezető utazásra invitál bennünket. Vajon rólad szól a legenda? Vagy csak mese rólunk? Mítosz egy lányról? Ez a legenda, amely ide-oda sodor bennünket, ablakot nyit, hogy láthatóvá váljék mindaz, ami eddig eltemetve, elrejtve volt.

Rami Be?er, a tel-avivi Kibbutz Contemporary Dance Company művészeti vezetője sokoldalú alkotóként nemcsak koreografál, hanem a díszletet, a világítást és időnként a jelmezeket is ő maga tervezi. Műveiben olyan utazásra hívja nézőit, amelynek révén ők önmagukkal találhatják meg a kapcsolatot. Rami Be?er munkái leképezik a világ képzelet ? valóság viszonyait, a nézők mégis szabadon fedezhetnek fel egybeeséseket az előadások és a maguk személyes tapasztalatai között. További programok és információk oldalukon találhatók.

Szóljon hozzá!