ZETApress

hírportál

Mr. Frizbi a Lotz-teremben

Az Alexandra Kiadó gondozásában ma jelent meg Vörös Tamás: Mr. Frizbi ? Hajdú Péter igazi arca című 320 oldalas kötete, melyet délután mutattak be a Párizsi Nagyáruház Andrássy úti Lotz-termében. A könyvben Péterrel Vörös Tamás beszélgetett, ma viszont Végvári Tibornak, a Frizbi főszerkesztőjének moderálásával mi kérdezhettünk.

Vörös Tamás a tv2 Aktív című műsorának volt a főszerkesztője, így kellő tapasztalattal rendelkezik a bulvár műfajában, a könyv végén pedig a Frizbi történetének legnézettebb interjúit olvashatjuk. Megtudhatjuk, hogy Péter a Külkereskedelmi Főiskola mellett elvégezte a MÚOSZ újságíró iskolája televíziós szakát, majd az MSat, az MTV és az ATV után a Story TV-n láthattuk műsorait. Jelenleg az ország legnézettebb talkshow-jának nemcsak műsorvezetője, de producere is a tv2-n.

Pétert a könyvbemutatóra édesanyja, felesége és anyósa is elkísérte, de itt volt az m1-es Névshowr-ból Tornóczky Anita és a tv2-ből Pimasz Úr is. A művészvilágból Kasza Tibit, Lagzi Lajcsit és Fásy Ádámot fedeztem fel, a jogi hátteret Mester Csaba ügyvéd biztosította, míg biztonságunkról Lasz György, az InKal Security főnöke gondoskodott. Igaz ők csak mostanában csatlakoztak Péterhez, az esküvőjét Sarka Katával néhány éve még 40 civil ruhás rendőr biztosította.

A kérdés-feleletet némiképp megzavarta Bálint Antónia megérkezése, mert a fotósok hirtelen őt kezdték el fényképezni. Utoljára 2006. augusztus 21-én láttam hasonlót a Városházán, amikor az Úszó Eb hőseinek köszöntése helyett a tévéstábok az előző esti, több halálos áldozatot követelő viharról és az augusztus 20-i tűzijáték szervezőinek felelősségre vonásáról szerettek volna hallani. Mivel a főpolgármester nem erről akart beszélni, összepakoltak és hazamentek anélkül, hogy úszóbajnokainkkal foglalkoztak volna. Szerencsére most ennél okosabbak voltak, s Toncsiról hamar visszaálltak Péterre, a nap hősére.

Rengetegen vannak, akik nem ismernek, mégis ha meglátnak, érzelmeket váltok ki belőlük. Szeretetet, vagy utálatot. Mindenkinek van véleménye rólam. Soha nem azért dolgozom, hogy szeressenek vagy utáljanak. Nem akarok mindenkinek megfelelni. Nem akarok középszerű lenni. Nem akarok egy lenni a sok közül. Sokan azt gondolják, a munkám csupán abból áll, hogy beülök egy tévéstúdióba, és egy órán keresztül kérdéseket teszek fel különböző embereknek.

Azt, hogy emögött mennyi munka van, és milyen nehéz út vezetett idáig, kevesen tudják. Egész életemben küzdöttem. Ha kellett, a munkámért, ha kellett, a szerelmemért. Sokan szerettek volna eltaposni, mégis itt vagyok. 37 évesen Magyarország legnézettebb talkshow-ját vezetem, van két gyönyörű gyermekem és egy csodálatos feleségem. Édesanyám egyedül nevelt fel, neki köszönhetek mindent. Ebben a könyvben őszintén mesélek Vörös Tamás kollégámnak az életemről, a harcaimról és a sikereimről. Itt és most bepillantást nyerhetnek életem eddigi legfontosabb fejezeteibe ? vallja Hajdú Péter a könyvben.

Ám a kulisszatitkokon kívül mást is elleshetünk ebből a kötetből: hiteles képet kapunk arról, hogyan építette fel sikeres karrierjét a gödöllői srác, milyen titkos szövetségek és hatalmi játszmák kellettek ahhoz, hogy elérhette és megvédhette gyermekkori álmait. S ha mindez még kevés volna, megismerhetjük mindennapjaink médiaszereplőinek azt az arcát, melyet Péter megláthatott. Mr. Frizbi ? aki vasárnap már a 100. adását vezeti ? igazi arca zavarba ejtően őszinte és valós képet mutat a hazai televíziózás legutóbbi évtizedeiről.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. András hajtott legjobban | ZETApress

Szóljon hozzá!