ZETApress

hírportál

SzeptEmberFeszt a Bókay kertben

Idén immár hetedik alkalommal került megrendezésre Pestszentlőrincen a pörköltfőző fesztivál. Benke Laci mesterszakács bácsi 4251 literes bográcsban főzte segédeivel a marhapörköltet. Nem csak ők, de a honanyák is fakanalat ragadtak, s ma délelőtt a Magyar és az Európai Parlament képviselőnői is összemérték tudásukat pörköltfőzésből.

A Bókay kertben már péntek este elkezdődött a fesztivál a Gesarol zenéjével. Őket Török Ádám és a Mini, majd a Pink Floyd Tribute Band követte. Este tíz órakor LIP emlék diszkó kezdődött a Rózsában.

Szombaton már csak a szabadtéren folytatódtak az események. A hatalmas parkban igazi vásári hangulat uralkodott. Volt körhinta, pónilovaglás, négykerekűn motorozás, lacikonyha, meg törökméz. Az ünnepélyes megnyitó előtt a Bográcsszínpadon egy lovagrend vonult fel, majd kezdetét vette a Lőrinci Hétpróba. A versenyszámok között a pörköltfőzés mellett kerékcsere, bukkantyúzás, szkander és sörivás, valamint asszony- és talicskatolás is szerepelt. Ez utóbbin sok anyós drukkolt a vejének.

A kerékcseréhez a Suzuki adta a terepet, s a vasárnapi autóárverésre egy 11 éves autót is kiállított. 460 ezer forint volt a kikiáltási ár, de senki sem licitált. Végül már húsz százalék előleggel három éves részletfizetéssel is odaadták volna bárkinek, de így sem kellett senkinek. Ilyenkor lefelé szoktak menni az eredeti ár nyolcvan százalékáig, de ezt már nem volt türelmem kivárni.

Szombaton nyílt meg a főépület tükörtermében a PerifériArt kiállítás Schmidt Vera közreműködésével. Aznap főzték a polgármesterek is pörköltjeiket. Vasárnap a sajtómunkások vették át a stafétakanalat a Média Grillversenyen. A győztesek és helyezettek a két díszvendég település, Ceglédbercel és Miskolc ajándékait is megkapták. Nagy sikert aratott a hatszemélyes két éjszakás hétvége bármely észak-magyarországi szállodában, mert oda még az anyóst is magukkal vihetik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Fesztivál a Bókay kertben

Szóljon hozzá!