ZETApress

hírportál

Fesztivál a Bókay kertben

Ha szeptember, akkor Szeptemberfeszt. Hétvégén újra megrendezték a három napos gasztronómiai show-t Pestszentlőrincen. A program ugyanaz volt, mint az elmúlt tíz év bármelyikén. Hatalmas bográcsban főtt a pörkölt, melyből délután jutányos áron ehettek a résztvevők. A színpadokon reggeltől estig szólt a zene, ropták a táncot. A VIP sátorban vaddisznó- és struccpörkölt volt a kínálat a hidegtálak és a sütemények között. Tegnap kék, ma meg sárga karszalaggal lehetett bemenni oda, de a kétszínűség okát nem sikerült kiderítenem. A kirakodóvásár programja honlapjukon olvasható.

A nagybogrács mellett számos kisbogrács is akadt. Tegnap a polgármesterek főztek, ma a parlamenti honanyák mutatták be tudományukat. Elkészült Pászti Péter maratoni munkája is, aki 48 órán át festette vászonra legújabb képét. Rekord volt még a 140 méter hosszú szaloncukor-papír gyűjtemény, mely háromezer papírból állt. Elkészült továbbá a győri asszonyok hatalmas rétese is.

Vásár nem lehet meg lacikonyha nélkül. Most is számos helyen sültek a finomságok. A jóllakott vándor le is öblíthette azokat. Folyt a bor, a sör és a pálinka. Minden, ami a betűvel kezdődött. Egészségünkre is odafigyeltek. Az ÁEK sátránál ujjbegyből vett vérünkből vizsgálták állapotunkat. Aki vérével másokon is akart segíteni, a véradó sátornál nyújthatta oda karját. Újságokkal is megkínáltak a kertben. Ezen a héten újult meg a Helyi Téma hetilap, mely mind a 23 fővárosi kerületben, más-más mutációban jelenik meg. Igazi helyi hírekkel szolgál négyszázezres példányszámban olvasóinak.

A helyszín és az időpont mindig azonos, csak a beharangozó augusztusi sajtótájékoztatók helyszíne változott az évek során. Kezdetben a ferencvárosi Páva Hotelben tartotta Benke László mesterszakács, ahonnan későbbi munkahelyére, a budai Zsolt Udvarba helyezte át. Az utóbbi néhány évben a lőrinci Zila Kávézóban gyűltünk össze, idén viszont a helyszínhez jóval közelebbi Gombás étteremben harangozta be múlt hétfőn a rangos eseményt. Laci bácsi idén is elmondta, hogy aki nem ír róluk, azt jövőre belefőzi a rekordméretű kondérba. Szerencsére ettől nekünk nem kell tartanunk. Írtunk mi már róluk tavaly is.

Szóljon hozzá!