ZETApress

hírportál

Párban szép az élet

Lehet házunk a hegytetőn, menő kocsink a garázsban, drága holmikkal teletömött gardróbunk, de mindez mit sem ér, ha nincs kivel megosztani az élményeinket. Van, aki hamar megtalálja élete párját, mások csak hosszú barangolás, megannyi kanyar után. Olykor nehéz, igen. Hinni, várni, szeretni, csalódni, talpra állni, és újra bízni.

De eszünkbe ne jusson sajnálni az olykor keserű tapasztalatok egyetlen percét sem, hiszen minden rossz a javunkat szolgálja ? már ha levonjuk a megfelelő tanulságot a történtekből. Akár így, akár úgy, először ismerkedjünk meg önmagunkkal, és ha tisztán látunk, biztosan észrevesszük azt a jóképű idegent, aki már alig várja, hogy megszólíthasson. Na, és ekkor beindul a móka, elindul közös utunk.

Addig pedig nincs más dolgunk, mint alaposan felkészülni a témából: Mitől vonzó egy nő a pasik szemében? Mit hangsúlyoznak a férfiak ismerkedéskor? Miért fontos az első randi? Tényleg édesapánk vonásait keressük a partnerünkben? Most akkor hasonló a hasonlónak örül, vagy az ellentétek vonzzák egymást? Fogós kérdések, ugye? ? olvashatjuk Megyeri Zsuzsa Dóra: Párban szép című könyvében, melyet tegnap este mutattak be a Mammut Bevásárlóközpont Libri Könyvesboltjában. Dórával és Nórával ? a másik bemutatott könyv szerzőjével Oláh Andrea, a Klubrádió munkatársa beszélgetett.

Megyeri Zsuzsa Dóra párkapcsolati kisokosa a pszichológia történetének legizgalmasabb kísérleteit, legérdekesebb kutatásait és felismeréseit gyűjti egy csokorba. Az eredmények szórakoztató és történetekben bővelkedő bemutatásával segít, hogy mi magunk is levonhassuk a ránk vonatkozó következtetéseket, és az első randitól a gyerekvállalásig a legtöbb nehéz helyzetet csillagos ötösre oldjuk meg ? hiszen az élet párban szép!

Szóljon hozzá!