ZETApress

hírportál

Krisztina naplója

Hadas Krisztina: Egy tökéletlen anya naplója című kötete most jelent meg az Alexandra Kiadó gondozásában. A népszerű főszerkesztő-riporter 264 oldalas könyvét tegnap este mutatták be a Károly körúti Alexandra Könyvesház Irodalmi Kávézójában. A szerző beszélgetőtársa Máté Krisztina volt.

Hadas Kriszta 20 éve, még szinte kamasz fejjel került a médiába. A Színház és Filmművészeti Főiskola elvégzése alatt és után először rádiós, majd tévés riporter lett. Dolgozott a Kossuth Rádió Krónika rovatánál, és a 168 óránál is. Később az MTV Objektív című műsorának alapító tagja, majd tizenkét éve a tv2 munkatársa. Legtöbben a tv2 Napló című műsorának meghatározó figurájaként ismerik. 2012-től az RTL II csatornánál folytatja televíziós pályafutását.

Több rangos szakmai díj birtokosa, könyvében azonban nem mint tévést, hanem mint kétgyermekes, dolgozó anyát, feleséget ismerhetjük meg. Ebben a legfontosabb szerepében pedig pont ugyanolyan nő, mit sok ezer másik. Az Egy tökéletlen anya naplóját több mint két évvel ezelőtt, második gyermekének megszületése előtt kezdte írni. A Baba Magazin című lap számára hónapról hónapra dokumentálta életük színes fejezeteit. A kacagtató, néha elgondolkodtató írásokban nyomon követhetjük kisfia fejlődését, tini lánya kamaszvilágát, egy házasság epizódjait, és kiderül az is, miért is futottak neki olyan fájdalmasan messziről a családi boldogságnak. Az olvasó most egy zaklatottan pörgő, nem cukormázas család hétköznapjaiba kap betekintést.

Tökéletes anyák nyilván vannak, nem is kevesen. Olyan nők, akik mosolyogva terelgetik gyerekeiket, mindenhová időben odaérnek fáradhatatlan optimizmussal takarítanak, mesélnek, játszanak, tortát sütnek, cuki jelmezeket varrnak, és gyertyafényes vacsorával várják az urukat. Ám mit csináljon az a nő, aki csapzottan rohangál, mert nem tudja utolérni magát, zárás előtt marja el a szupermarketben az utolsó pókemberjelmezt, és mindezek tetejébe a férjét is gyakran nyaggatja? Nos, akkor teszi a legjobbat, ha nem esik kétségbe, és megtanul nevetni magán. Történeteiben rengeteg nő magára ismerhet.

Szóljon hozzá!