ZETApress

hírportál

Formába hozott kultúra

A magyarországi online tér legfontosabb kulturális magazinja, az ANTROPOS.hu májusban új külsővel jelent meg. A forma már 2007-ben is változott, igazodva ezzel a felgyülemlett tartalmi igényekhez ? tudtuk meg Trapp Henriettától.

Mivel több olyan visszacsatolás érkezett a szerkesztőségbe, hogy az oldal zsúfolt, és nehéz áttekinteni, ezért hosszas tervezgetés után Kovács Péter alapító-főszerkesztő, és az üzemeltető Epicmedia művészeti vezetője újragondolta a layout-ot. A legfőbb szempont az volt, hogy a letisztult forma mögött, jól láthatóak és könnyen elérhetőek legyenek a tartalmak.

Néhány változás a tartalom terén is bekövetkezett: a cikkeket a könnyebb keresés, illetve a tematizálás miatt címkékkel látták el; a programnaptár dátumaira kattintva, minden aznapi ajánló elérhető; üzenő-fal megjelenése az oldalak alsó harmadában. Talán a legfeltűnőbb, a friss bejegyzések nagyképes kiemelése a címlapon, valamint előtérbe került a március óta működő ANTROPOS.hu tévé, ahol saját készítésű műsorokat, riportokat lehet megtekinteni.

Fontos szempont volt a tervezésnél, hogy médiaügynökségüknek, az adaptív médiának az igényeit is kielégítsék a hirdetési felületek újragondolásával. A nemzetközi és a hazai trendeket is figyelembe vették, de mindezt sajátos köntösbe öltöztették, hogy ne tucatszerű oldalt alkossanak. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy jó döntéseket hoztak, hiszen kéthét alatt másfél-kétszeresére nőtt a napi oldalletöltés.

Szóljon hozzá!