ZETApress

hírportál

V. Budai Gourmet Fesztivál

Az ízek harmóniája kezdődött el tegnap a Millenárison. Budapest legjobb éttermei, az ország neves borászatai, ismert sajtkészítők és pezsgőgyárak mutatkoznak be idén is, az immár ötödik Budai Gourmet Budapest Ízei Bor-, Pezsgő- és Sajtfesztiválon. A hazai gasztronómia e kiemelkedő seregszemléjén azt is megtudhatjuk, hogy Dining Guide neves nemzetközi ínyencekből álló zsűrije kiket sorol a legjobb magyar éttermek közé. Mindezt április 30-a és május 3-a között a Millenáris Parkban.

A méltán jó hírnevet szerzett, családias hangulatú rendezvény idén a megszokottnál korábbi, de jóval kedvezőbb május elsejei hosszú hétvégén nyílt meg. A tavaly nagy sikert aratott gasztronómiai kínálat idén sem marad el, jó néhány neves étterem állítja ki specialitásait saját pavilonjában, ahol lehetőség nyílik a különleges falatok megízlelésére. Több mint ötven borászat, borkereskedő és importőr közel ezerféle bort, pezsgőt, párlatot mutat be és kóstoltat, s a borokat az elmaradhatatlan (?) és a jegy árában bennfoglalt Schott&Zwiesel kristálypohárból lehet kortyolgatni.

Jelen van a rendezvényen a 2008-as év borásza, Konyári János, de itt van többek közt a Bock, Takler, Vida, Sauska, St. Andrea pincészet, valamint neves francia, olasz és tengerentúli borok. Bemutatkoznak a Destillata versenyen győztes pálinkaházak is, az Agárdi és a Matheus. Természetesen nem maradnak ki az ínyenceknek való sajtok és sajtkészítmények sem, s az ízek kavalkádját élő zene zengi körül.

Idén a Gourmet ad helyet a Dining Guide 2009-es zsűri-találkozójának is. A több mint harminc magyar és külföldi ínyencekből álló bíráló bizottság itt jelenti be az év tíz legjobb magyar éttermének nevét. Közülük választják majd ki az év folyamán a zsűri tagjai az Év éttermét. S az idei év újítása, hogy a kulináris élvezeteken túl szemet gyönyörködtető oldtimer és luxusautók szépségversenye is tarkítja az V. Budai Gourmet programját.

Szóljon hozzá!