ZETApress

hírportál

Halak, vadak: mind jó falat

A II. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál lesz Agárdon április 30-tól május 3-ig. A rendezvény tavaly indult, hosszabb távú, hagyományteremtő kezdeményezésként. Szeretnénk megmutatni az ide látogatóknak, hogy a tó nem csak a forró, nyári időszakban csábító turisztikai kínálat, hanem egész évben remek kikapcsolódási lehetőségek tárházát tudja felvonultatni.

Büszkék vagyunk mind a Velencei-tó gazdag halállományára, a környék vadvilágára, mind a méltán híres Agárdi Pálinkára és a remek eredményeket elérő bor-pincészetekre. Egyedülálló a fesztiválok palettáján, hogy négy nap alatt egyszerre ilyen téma-gazdag kulturális-, zenei-, és sport-program kínálatot nyújtson ? mondták a szervezők. A fesztivál ideje alatt a helyi szállásadók ?2=3, 3=4 éjszaka? ajánlatokkal igyekeznek kedveskedni az idelátogatóknak.

Ízelítők a programokból

KulTúra ? a Velencei-tó bemutatása buszos-, kerékpáros- és gyalogos túrák keretében. Nyílt napok az Agárdi Pálinkafőzdében, a Simon Pincészetben, a Csóbor Pincészetben és az Ivadéknevelő Tógazdaságban. Az Országos Magyar Vadászkamara Fejér megyei Területi Szervezetének vadásznapi programjai: vadfőző-verseny, vadászkutya-bemutató, solymász bemutató. Vendégünk a kajak-kenu válogatott és a Dunafer kézilabda csapata.

Halas programok a MOHOSZ Velencei-tavi kirendeltségének támogatásával: sporthorgász bemutató, gyermek horgász Guiness-rekord kísérlet, előadások a Velencei-tó múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Pálinka- és borkóstolók, borverseny, furfangos kistérségi vetélkedő.

Lovas íjász bemutató, kézműves kirakodóvásár, Forgách Gábor humorista, vidámpark, festmény és fotó kiállítások. Sportversenyek- és bemutatók: katamarán vitorlás verseny, strand röplabda, strand kézilabda, strand foci, kerékpáros ügyességi, paint ball stb. Nemzetközi vendég-csoportok produkciói, gyermek- és utcaszínház előadások, mazsorettek, népdalkörök, néptánc együttesek, citerazenekarok, tűzzsonglőrök, zászlóforgatók, baranta bemutató, bordalok, stb.

Gárdonyi Géza szülőházban: Gárdony anno kiállítás. Interaktív (Ifjúsági) Rét (játszóház, kézműves foglalkozások, tehetség órái, stb.) Esténként két színpadon koncertek, fellépők, utcabál: CS. Í. T. GHB zenekar, Hetero Sapiens, Irigy Hónaljmirigy, Kiss G. ? Dobai Jazzfúzió. Munkácsy Duó, Varga Miklós, Harmonia Garden, Django Free, Life For Project. Emberek hangszerekkel ? Csendesülős, BAB, Varga László nosztalgia énekes, VOX, Halkan felsír a tárogató ? Máté Ottília: ének, Vesztergám Miklós: tárogató, Szabó Dániel: cimbalom. RetRock, (R)Evolution, Dimenzió, Dikid, Konga-show és még sok-sok más. További részletek itt olvashatók.

Szóljon hozzá!