ZETApress

hírportál

Két új sorozat az m1-en

Két amerikai sorozatot, az Egyszer volt, hol nem volt címűt és a Bosszút vetíti augusztus 19-től, illetve augusztus 22-től az m1 ? tudtuk meg a beharangozó sajtótájékoztatón, ahol elhangzott: a két folytatásos történettel a közszolgálati csatorna a legfiatalabb és az idősebb korosztály felé egyaránt nyit.

A 22-22 epizódos sorozatokról Kálomista Zsuzsa, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) archívum és tartalomkereskedelmi igazgatója elmondta, régóta keresték azokat a sorozatokat, amelyekkel megtarthatják a közszolgálati televízió régi nézőit, de újakat is a képernyő elé csábíthatnak. ? Egyöntetűen az volt a véleményünk, hogy a Disney Stúdió filmjei a legcsaládbarátabbak, és a legjobban illenek a közszolgálati csatornákra ? fogalmazott Kálomista Zsuzsa.

Rákay Philip, az m1-m2 intendánsa beszédében kiemelte, az Egyszer volt, hol nem volt augusztus 19-én, vasárnap 20:10 perckor, a Bosszú augusztus 22-én, szerdán 20:10 perckor debütál az m1-en. Az intendáns megjegyezte, a közszolgálati csatornákkal megpróbáltak nyitni a fiatalabb korosztály felé, és nem csak a 18-49 éves, kereskedelmi szempontból releváns célközönségnek készítik a műsorokat.

Az Egyszer volt, hol nem volt Edward Kitsis és Adam Horowitz, a Lost ? Eltűntek szerzőpárosa legújabb sorozata, amely az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is kiemelkedő nézettséget hozott. Az epizódokban a mesevilág és a való világ keveredik egymással. A sorozatban a főbb szerepeket a Doktor House-ból ismerős Jennifer Morrison, Ginnifer Goodwin és a 24-ben is feltűnt Lana Parilla alakítja. A Bosszú Emily Thorne történetét meséli el, aki bosszúhadjáratot indít gyerekkorának városában, Hamptonsban, hogy elégtételt vegyen apja haláláért. A dúsgazdag körökben játszódó történet főszerepét az Everwood és a Testvérek sorozatokban feltűnt Emily VanCamp játssza.

Szóljon hozzá!