ZETApress

hírportál

Megvannak a hasonmások

A tavaszt a gólyahír, a fecskék és a márciusi ifjak hozzák el. Idén kicsit a Kultúrpart is részese volt a meteorológiai és a historikus tavasznak, hisz Petőfi hasonmásversenyükön sokan születtek újjá ? ahogy ugyebár a természet is. Bajszok serkentek, előkerültek a naftalinszagú bocskaik, lányok öltöztek Petőfinek.

A díjazottak: álbajuszos Petőfi, Petőfi akkor és most, kalapos Petőfi, vagyis: Rutkai Bori, Szerényi Gábor és Csühes Pál. A díjátadás helyszíne Budapesten, április 6-án, hétfőn délután 4-kor lesz a Március 15. téren, ahol Ruttkai Bori előad néhány forradalmian új értelmezésű Petőfi verset. Természetesen a művésznő dalban mondja el. Novák Péter pop-kulturális forradalmár megnevezi a Kössük össze a bajuszt ? Petőfi hasonmásverseny győzteseit, locsol, élteti a tavaszt, és átadja a nyereményeket.

Első díj egy T-Mobile-os, Sony Ericcson W610-es telefon Domino csomagban, a Bajcsi-Zsilinszky úti Art Mobile Kft. jóvoltából, a második a Petőfi arcképével díszített tányérok, a harmadik a Petőfi aláírásával díszített bögre a Petőfi Irodalmi Múzeum jóvoltából, míg a negyedik Anyám tyúkja, azaz egy igazi tyúk. Ezen kívül minden pályázó nyer egy menő Petőfi-pólót, amely később átvehető a Kultúrpart szerkesztőségében!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Szabadság, szerelem, nyeremény

Szóljon hozzá!