ZETApress

hírportál

Szabadság, szerelem, nyeremény

Itt a tavasz, fagyit nyalnak a nyugdíjas nénik ölebei a korzón, megpendülnek a fák, ahogy a Color együttes énekelte, növekedésnek indul minden. Még a Március 15. téren lévő ortodox templom 1945 óta kilőtt jobboldali tornyát is visszaépítik, már csak a fémsüveg hiányzik róla. A Kultúrpart a Petőfi-hasonmásverseny díjátadásával járult hozzá a tavaszhoz. A hasonmásokat pénteken már bemutattuk.

A díjátadás Petőfi Sándor szobra előtt volt a Március 15. téren, ahol Novák Péter, a produkció ceremóniamestere elszavalta törökül a Nemzeti dalt, megmutatva, hogy Petőfi igazi világsztár, hisz mindenki tudja, hogy az összes kínai gyerek el tudja mondani a Szabadság, szerelem című verset.

A harmadik helyezett Csühes Pál lett, akit valójában nem így hívnak, ez egy afféle nick, de szerencsére nem a jól csengő névre adtuk a díjakat, hanem a ?külalakra?, azaz a fő szempont az volt, hogy a pályázó megidézi-e Petőfi szellemét. A második helyezett Szerényi Gábor lett, aki a katonakori, MN mackó-felsőben készült képével nyert, tehát nem mai fotóval, de ő küldött mait is, hogy el tudjuk képzelni, hogy nézne ki Petőfi, ha megérte volna az 50. életévét.

Az első díjat Rutkai Borinak adták, aki nem azon füstölgött, hogy miért nincs Szendrey Júlia-hasonmásverseny, hanem levágott egy tincset a hajából, és abból készített magának bajszot. A nyeremények között volt mobiltelefon, Petőfi arcmásával díszített tányér, bögrék, de még egy élő tyúkot, azaz anyám tyúkját is kisorsolták. A rendezvényt a Kultúrpart Cool-Magyarország produkciója szervezte.

Kultúrpart ? A kulturális kikötő

Fő célkitűzése a hazai kulturális élet szereplőinek bemutatása és népszerűsítése mellett bemutatkozási lehetőség megteremtése a különféle művészeti ágak fiatal alkotói, előadói számára. A portál kreatív főszerkesztője és állandó szerzője, Novák Péter így vall a Kultúrpartról: ? Afféle oázis lenne ez, ahol töltekezni lehet a szellem energiáival, és legalább képben lenni, ha már. Néha előadásokról írunk majd, néha csak a nézők cipőiről. Szerzőtársaim nem kritikusok, nem megmondók, nem beszélő fejek, nem véleményvezérek, nem celebek, nem sztárok, nem hangosak. Barátok lehetnek, és ez jó.

Szóljon hozzá!