ZETApress

hírportál

Emlékdíjak egy híján hússzor

Szilágyi Ákos 59 éves közíró publicisztikai munkásságáért, Krizsó Szilvia 38 éves közgazdász televíziós műsorvezetői tevékenységéért, Rédei Ferenc 65 éves fotóriporter és a szlovákiai Gál Sándor 72 éves író-újságíró pedig életművéért kapta meg az idei Joseph Pulitzer-emlékdíjat tegnap délelőtt a Magyar Telekom Krisztina körúti Székházában.

Az emlékdíjat húsz évvel ezelőtt a magyarszármazású Paul A. Fabry és a Magyar Hitelbank Rt. alapította a nyomtatott és elektronikus sajtó képviselői számára. A díjakért hat kategóriában lehetett pályázni. A kuratórium értékelte a beérkezett pályaműveket, de fenntartotta magának a jogot, a pályázatot be nem nyújtók kitüntetésére is.

Az ünnepélyes díjkiosztón Varga Mihály, a házigazdák kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy az emlékdíj átadása idén is a Magyar Telekom kizárólagos szponzorálásával jöhetett létre. Külön örömére szolgált, hogy csütörtökön a 27. Sajtófotó Kiállítás megnyitóján is jelen lehetett, most meg egy másik jelentős sajtóeseményt, a 19. díjátadót támogathatta. Oda is, meg ide is a Remíz étterem hozta a finomságokat.

Idén négy kiemelkedő újságírónak ítélték a hazai sajtó talán legrangosabb elismerését, de az elmúlt 18 évben ennek általában a dupláját osztották ki. Sípos Lajos alapítványi elnök elmondta, hogy a jövőre ? a huszadik díjátadón ? még kevesebb díjat adnak át, hogy valóban csak a legméltóbbak kapják meg azokat. Tavaly már a mostani helyszínen ünnepeltünk, míg két éve a 17. díjátadót budai Remíz étteremben tartották.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kiosztották a Pulitzereket | ZETApress

Szóljon hozzá!