ZETApress

hírportál

Fesztivál a Ráday utcában

Kortárs művészetek fesztiválja lesz péntektől vasárnapig a ferencvárosi Ráday utcában. Több mint harminc programot láthatunk neves hazai és külföldi képzőművészek közreműködésével. A 8. Plein-Art vendége Németország, fővédnöke az NSZK nagykövet asszonya.

A Ráday utca nyaranta kultuccaként szerepel, két-háromhetente vannak hétvégeken kulturális programok. Az események nem csak a galériákban zajlanak, de a járműforgalom elől lezárt úttest is kiállítóhellyé változik. Most például majd egy úttesti szobortárlatban, s a felette lobogó művészi zászlók látványában is gyönyörködhetünk. Számos zenei és irodalmi performance mellett izgalmas videó installációkat és rövidfilmeket láthatunk.

A fesztivál a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával jött létre, de segít a főváros és a Nemzeti Kulturális Alapprogram is. Megtalálható a segítők sorában a kerületbe nemrég költözött Goethe Intézet és a Student Kft, valamint a média részéről az Exit Magazin. Főszervező H. Szilágyi Márta belsőépítész, az Erlin Galéria vezetője. A hétvégi rendezvény programja és helyszíneinek térképvázlata kinagyítható fotónkon látható.

Szóljon hozzá!