ZETApress

hírportál

Bear Grylls a túlélésről

Bear Grylls: A vadon törvényei ? A túlélés és felderítés kézikönyve című most megjelent regényében a tábortűzrakás és táborépítés tudományától kezdve az elsősegélynyújtás technikáin át a biztos tájékozódás titkáig minden megtalálható.

A kalandor és felfedező Bear Grylls ? akit milliók ismernek a Discovery Channel műsorából ?, három évig szolgált a Brit Hadsereg különleges alakulatánál. Művében feltárja azokat a titkokat, amelyeket a felderítéssel és természetjárással töltött évei alatt ismert meg. Kézikönyve nélkülözhetetlen mindazok számára, akik a természet meghódítására vállalkoznak.

Néhány fejezet regényéből: Rejtett veszélyek és buktatók, amelyeket minden gyakorlott természetjáró szeretne elkerülni. Bear titkos cserkésztippjei: leckék, amelyeket a szerző a saját kárán tanult meg? Egy kis terepgyakorlat: módszerek, amelyekkel fejleszthetjük képességeinket, mielőtt a terepen is kipróbálnánk magunkat. Rögtönzés a szabadban: tanácsok azokra a helyzetekre, amikor épp nincs nálunk a megfelelő szerszám. Igaz tábortűzi történeteket olvashatunk a különleges alakulatok katonáiról, valamint egykori és mai felderítőkről, melyekre szüksége lehet egy természetjárónak. Útmutatója nemcsak a kihívások legyőzésére ösztökél, de arra is, hogy az ember valóra váltsa az álmait!

Ajánlom ezt a könyvet a világszerte élő 28 millió cserkész mindegyikének. Ti minden idők egyik legnagyobb, globálisan működő, a közjót és a nemes célt szolgáló ifjúsági mozgalmának a részesei vagytok. Erre méltán büszkék lehettek. A cserkészbecsület ugyanakkor arra is kötelez bennünket, hogy szerények legyünk, és mindebből másnak is adni tudjunk.

Ne feledjük, hogy az erő a megtanult képességekben, az összetartó bajtársiasságban és a közösen megélt kalandokban rejlik. A Brit Cserkészszövetség főcserkészeként állandó tisztelettel tölt el a cserkészek világszerte tanúsított bátorsága. Kívánom, hogy ez a szellem sokáig kitartson! Induljunk hát a szabadba! Az élet kaland, amit bátorsággal kell élni ? írja Bear Grylls a 250 oldalas regényében, mely a minap jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában.

Szóljon hozzá!