ZETApress

hírportál

Vér a véremből

A napokban jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában Harlan Coben: Vér a véremből című regénye. Szerzője napjaink egyik legnépszerűbb krimi-írója. Könyveit a műfaj gyöngyszemeiként tartják számon, eddig negyven különböző nyelvre fordították le, és közel ötvenmillió (!) példányt adtak el belőlük világszerte.

Elég egy váratlan hajnali telefonhívás és egy rég nem hallott hang a vonal másik végén, hogy Myron Bolitar, a keményöklű játékos-ügynök ismét egy első ránézésre megoldhatatlan rejtély kellős közepén találja magát ? olvashatjuk a fülszövegben.

Nyolc éve, hogy utoljára találkozott a gyönyörű Terese Collins-szal, aki most arra kéri, utazzon Párizsba. Myron sejti, hogy nem csupán egy romantikus randevú várja a szerelem városában, ám amikor a repülőtérre érve rendőrök fogadják, majd hamarosan kiderül, hogy Terese az első számú gyanúsítottja egy gyilkosságnak, úgy érzi, zsákutcába került. Nem ismeri sem a nyelvet, sem a szokásokat, így aligha tud bármit is kinyomozni. De mielőtt alaposabban végiggondolhatná a helyzetet, történik valami, ami új megvilágításba helyezi az ügyet. Ekkor borítottam rá az asztalt.

Amint leült mellém, azonnal végiggondoltam a lehetőségeket. Már tudtam, miről van szó: emberrablás. Ha beszállok a furgonba, nekem lőttek. Hallották már azt a nagy bölcsességet, hogy az emberrablásoknál mindig az első negyvennyolc óra a legkritikusabb? Amit nem szoktak hozzátenni talán mert annyira nyilvánvaló , hogy minden másodperccel csökken az esélye annak, hogy valaha is megtalálják az áldozatot.

Itt ugyanez volt a helyzet. Ha beszállok abba a kocsiba, túlélési esélyeim a minimumra csökkennek. Ha felállok, és elindulok a furgon felé, szintén romlanak a kilátásaim. Ráadásul Sebhelyes Fej nem számít korai ellencsapásra. Azt hiszi, szépen begyakorolt kis monológját hallgatom. Nem jelentek fenyegetést. Így hát a meglepetés erejére építettem.

Egy pillanatra ő is odanézett, hogy meggyőződjön, valóban ott áll-e a kocsi. Ennyi elég is volt. Az asztal peremét már korábban megmarkoltam. Lábizmaim megfeszültek. Úgy pattantam föl, mintha dobbantóról ugranék. Az asztallap egyenesen az arcába csapódott.

A 280 oldalas könyv 2940 forintért kapható ? tudtuk meg Tamás Dorkától. A Jaffa Kiadó további, hamarosan megjelenő könyvei: Csernus Imre: Drogma ? melyet már ismertettünk ?, Szendi Gábor: Paleolit táplálkozás kezdőknek, Szendi Gábor ? Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv 2. Belső Nóra: Utak egymáshoz.

Szóljon hozzá!