ZETApress

hírportál

Aranyrajzszög-díj az arculatnak

Nívós szakmai elismerésben részesült Tóth Gergely, a Mátai és Végh Kreatív Műhely art directora, többek között a Reneszánsz Év 2008 arculatának megtervezésért, arculati kézikönyvének kialakításáért. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium közel ezer programot felvonultató, és számos művészeti ágat összefogó kulturális évada ezzel is bizonyította, hogy a siker egyik záloga az igényes, kreatív grafikai és vizuális munka alkalmazása, támogatása ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A Magyar Grafikai Stúdiók Egyesülete által alapított, idén hatodik alkalommal meghirdetett Aranyrajzszög pályázat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget kínáljon a műfaj jeles képviselői számára. A valódi aranyból készült díj igazi rangját azonban az adja, hogy a szakma, a kollégák elismerését, megbecsülését szimbolizálja.

A díjnyertes munkákból tárlat is készült: az Aranyrajzszög-díj Kiállítás évről-évre a hazai tervezőgrafika területén tevékenykedő alkotók, elsősorban megbízásokra és pályázatokra készített konkrét munkáiból mutatott be válogatást. A kiállítás minden évben átfogó képet nyújt a hazai tervezőgrafika megvalósult, illetve pályázatokra készült produkcióiról. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Reneszánsz Évhez kapcsolódva idén a MATT ? A betű reneszánsza címmel kiírt pályázat kivételesen jól sikerült munkáiból ötven pályamű volt látható a tárlaton.

A Reneszánsz Év 2008 kezdetektől fogva egységes arculattal, logóval és felirattal jelent meg a köztudatban, így nem véletlen, hogy mára közismert és kedvelt jelszóvá vált a Gondold újra! ? szlogen, amely híven tükrözi mindazt a gondolatiságot, amit közvetíteni szándékoztunk. A reneszánsz számunkra sohasem csupán egy korszakot jelentett, hanem egy olyan folyamatot, amely visszatekint és újrafogalmaz, párhuzamot von és metszeteket képez múlt és jelen között.

Büszkeséggel tölt el mindannyiunkat, hogy ezt a gondolatiságot sikerült a szakmán belül és a széles közönséggel is elfogadtatnunk, lelkesedésünket és sikerünket mi sem bizonyítja jobban, mint az évad díjnyertes arculata, amelyhez ezúton is gratulálunk Tóth Gergely art directornak!

Szóljon hozzá!