ZETApress

hírportál

Zita szép nők nyomában

Görög Zita külföldi karrierre készíti fel tanítványait. Szépségkirálynő-, topmodell-, valamint plus size modelljelölt fiatal lányok közül válogatott Görög Zita. Az egykori modell mára már kétgyermekes családanya, a fotózástól, a pózolástól szinte teljesen visszavonult ? tudtuk meg Biár Gabitól.

Zita most kivételt tesz egy rendezvény erejéig, s nem csak a tanítványainak, de a nagyközönségnek is megmutatja, hogyan is kell egy kifutón profi módon végig vonulni. ? Eddig még nem tudtam egy Fashion Daysen sem részt venni, mindig szültem ? nevetett Görög Zita modelliskolájának tanévnyitóján.

Most nagyon készülök, alig várom, azokat a kifutóra lépés előtti izgalmas pillanatokat. A villámsminkelést, az utolsó ruhaigazítást, a backstage semmihez sem hasonlítható hangulatát. Természetesen a hosszú évek alatt teljesen rutinszerűvé vált, hogyan kell készülni egy ilyen napra, hogy a reflektorfényben jól mutassak, de azért az elmúlt pár évben ez teljesen háttérbe szorult az életemben. A gyermekeim, s a róluk való gondoskodás minden gondolatomat kitöltötték. Szerencsés, hogy most indul modelliskolám új tanéve, így az órák során még én is átismétlem a legfontosabbakat a Marie Claire Fashion Days divatgálája előtt.

Görög Zita az idén újragondolta modelliskolájának eddigi működési elveit, tanrendjét, s arra jutott, a legfontosabb, hogy több lábon álljanak a nála tanuló diákok. ? Egy széplány sem tud érvényesülni a modellvilágban, ha csak szép. Nálunk megtanulnak kommunikálni, nyilatkozni, azontúl, hogy a modellkedéshez elengedhetetlen ismereteket elsajátítják. Megismerkedhetnek azzal, milyen egy szerződés, nem szabad, hogy a fejüket homokba dugva csak várják, hová sodorja őket az élet. Határozottságra, több lábon állásra ?neveljük? őket. Sőt, Gönczi Gábor még tehetségkutatást is végez az idei csoportokban, hátha valakiről kiderül, azon túl, hogy szép, gyönyörűen énekel, ügyesen táncol, esetleg egy igazi primadonna veszett el benne.

Szóljon hozzá!