ZETApress

hírportál

Pál apostol Alexandránál

Pál apostol ? Utazás téren, időn és hangokon át című könyv és CD bemutatóján jártunk tegnap este az Andrássy úti Alexandra Könyvesház Párizsi Nagyáruház Lotz termében. Az est moderátora Süveges Gergő, a könyv szerkesztője volt.

A Cartaphilus Kiadó a Gryllus Kiadóval közösen igazi különlegességgel rukkolt elő: a Pál apostol ? Utazás téren, időn és hangokon át című kötettel és a hozzá tartozó CD-vel, amely a Pál apostol ? dalok Pál levelei szerint (1991) című lemez újrahangszerelt változata Gryllus Dániel, Halmos Béla, Ferenczi György és a Rackajam közreműködésével.

A könyvet Süveges Gergő szerkesztette, és ő készítette az interjúkat. Az első részben teológusok, zsidó rabbi, történész, jogász, irodalmár, művészet- és zenetörténész, pszichológus, jelképek és mítoszok ismerője szólalnak meg. Megannyi kérdés, kíváncsiság, megannyi látásmód és választípus, melyek együtt visznek közelebb Pál apostol megismeréséhez és a megértéséhez.

A kötet második részében a versekről, a dalokról, a koncertekről és a hangszerelésről beszélnek azok, akik részesei voltak a dalsorozat létrejöttének, terjedésének, újragondolásának. Érzésekről, indíttatásról, munkamódszerről, ihletről, ajándékozásról szólnak ezek a beszámolók.

Szóljon hozzá!