ZETApress

hírportál

Újdonságok a tv2-n

Újrapozicionálás és élmény a négyzeten a tv2-n. A tegnap délutáni sajtótájékoztatón jelentette be Simon Zsolt vezérigazgató, hogy vezérigazgatóságának építkezési szakasza után ősztől kézzelfoghatóvá válik a megújuló csatorna.

Az újrapozicionálás látható jelei a televíziós és webes képernyőjén erős programokban, megújuló arculatban, intenzív fogyasztói kommunikációban, valamint a reklámpiacon hamarosan kezdődő, már a 2012. évre vonatkozó kereskedelmi stratégiában és ahhoz tartozó kommunikációban öltenek testet. A tv2 megerősödött menedzsmenttel, tulajdonosi támogatással, erőteljes invesztícióval készül az őszi televíziós piacon a megmérettetésre.

A Simon Zsolt vezérigazgató által tavaly év végén elindított helyzetelemzést követően született akciótervben kiemelt fontosságú újrapozicionálás célja, hogy a tv2-t domináns, népszerű, magabiztos és sikeres márkaként pozicionálja mind a nézők, mind a hirdetők felé. Ennek egyik szimbolikus eleme, hogy a tv2 márkanevet pozitív jelentéssel kívánják társítani: a kettő ugyanis duplát, négyzetet is jelent. Így lett az új szlogen ősztől: Élmény a négyzeten.

A megújuló képernyős arculati elemek mellett az Élmény a négyzeten szlogen határozza meg a csatorna műsorstruktúráját is: Magyarország vezető hírműsora, a Tények hosszabb műsoridővel folytatódik, ugyanúgy, ahogy az azt követő Aktív is, a Jóban Rosszban pedig ismét dupla részekkel jelentkezik a képernyőn. A duplázás mellett az élmények fokozódását a képernyős formátum változása is segíti: szeptember elsején A Katedrális című négyrészes történelmi kalandfilmet már 16:9-es képarányban láthatják a nézők, ahogy a szeptember 16-án induló napi valóságshow-t, az ÖsszeEsküvőket is.

A kultúrműsorok rajongói számára is szolgált jó hírrel a csatorna: ismét képernyőre kerül a Totalcar. És ha már kult: itt egy újabb, kultszagú sorozat, amely a tizenéveseknek szól ? de idősebbek is máris rajonganak érte ?: a Gimi, mely weben startolt, a tv2 portfólióban történő gondolkodásának egyik progresszív megoldásaként. Az őszt meghatározó programok (pl. az ÖsszeEsküvők) a FEM3 és PRO4 képernyőjén is megjelennek.

Szóljon hozzá!