ZETApress

hírportál

Dreherrel az égben

A Dreher jóvoltából a mennyekbe szálltam a Szigeten. Nem az alkoholszintem növekedése emelt égi magasságokba, hanem a Dreher in the Sky magaslati söröző hangulatát szívhattam magamba, természetesen a kiváló Dreher sörök társaságában ? hallottuk a fotókat készítő Lantai Józseftől.

Megfogadtam, illetve igyekeztem félreérteni a szlogent, hogy a világ annyi, amennyit beletöltesz, hát nekem csak egy liter sört sikerült magamba töltenem. Volt, akinek sokkal többet. A Szponzorrét egyik sátrában a bátrak akár társaikkal együtt színpadon ? én csak tömören dühöngőnek neveztem el ? mutathatták be éneklési tudásukat, piszok jól érezték magukat, no meg a közönség is. A hangulat egész nap óriási, jelentkező van bőven. Komolyra fordítva a bevezetés után, nézzük, hogy is kerül a Dreher a Szigetre.

A Dreher Sörgyárak Zrt. a Sziget Fesztivál egyik főtámogatójaként elkötelezett a minőségi szórakozás és a felelős alkoholfogyasztás iránt. A fesztivál söreként a Dreher márka Európa legnagyobb szabadtéri könnyűzenei és kulturális rendezvényén idén is egyedi helyszíneken, izgalmas programokkal és kiváló minőségű sörrel várja a fesztivál résztvevőit. Még több sörélmény a Szigeten, különleges helyszínekkel és programokkal!

A Dreher meghívására ellátogattunk a Sziget Fesztivál különleges, Dreheres helyszíneire, megismertük programjaikat, kipróbáltuk a gyors-csapolót, valamint a szakértőkkel együtt megvizsgáltuk a sör minőségét. Az esemény programjaként Kerekes Péter marketingigazgató, illetve Fertetics Mandy vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezető irányításával megtekintettük a társadalmi elfogadást hirdető Ability Parkot és új, márkainspirációjú játékos programelemeit, valamint a Dreher márka által felépített két, kiemelt helyszínt a szponzorréten, és a Nagyszínpaddal szemben.

A Sziget Fesztivál elengedhetetlen itala ezen a nyáron is a sör, amelyhez eltérően a korábbi évektől ? idén még egyszerűbben és még gyorsabban juthatnak hozzá a fogyasztók a Drehernek köszönhetően. Az idei évben a Dreher fokozott hangsúlyt fektet arra, hogy a lehető legjobban kiszolgálja a koncertre járók igényeit, ezért a Nagyszínpaddal szemben elhelyezkedő Dreher Pubban egy innovatív gyors-csapoló berendezést helyezett el.

Elég a sorban állásból ? mondják joggal a látogatók, így a kedvükért fejlesztésbe kezdtünk. Az idei év egyik újdonsága a gyorscsapoló, amit a Nagyszínpaddal szemben elhelyezkedő Dreher Pubban találhatnak meg az érdeklődők. A különleges berendezéssel mindössze 5 másodperc alatt csapolható egy korsó sör, így nagymértékben csökken a sorban állással töltött idő. Ugyancsak a fogyasztók kényelmét szolgálja az idei év másik újítása a négy korsó szállítására alkalmas papírtálca. Aki a Sziget Fesztiválra jellemző tömegben több mint két korsó sörrel próbált már lavírozni tudhatja, mekkora kihívás az! ? mondta Kerekes Péter, a Dreher Sörgyárak marketingigazgatója.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Szponzorréten idén újra megnyílt a Sziget legexkluzívabb, legkülönlegesebb sörözője, a Dreher in the Sky, ahol 50 méterrel az Óbudai-sziget felett, fantasztikus panoráma mellett nyílik lehetőség egy kellemes sörözésre. A Dreher Sörgyárak folyamatos minőségellenőrzéssel biztosítja, hogy a Drehert különlegessé tevő kétféle komló adta kellemesen karakteres íz a Sziget minden pontján biztosítva legyen, ahogy egész évben a vállalat több ezer partnerénél is.

A Dreher idén a minőségbiztosítás terén is többet nyújt: Becz Gábor, a Dreher Sörgyárak Zrt. kereskedelmi minőségspecialistája és csapata a helyszínen tesztelte és teszteli minden nap a sörminőséget. ? A minőségi alapanyagok mellett a szállítás, tárolás, majd maga a csapolás is kulcsfontosságú, hogy a fogyasztó végül kiváló sört kapjon a korsójába ? mondta Becz Gábor.

Lehet-e vizezni a sört? ? Becz Gábor a magasba repítve végezte el a látványos, ötlépcsős sörminőség-ellenőrzést. Fenn a magasban lebegve és lábainkat a semmibe lógatva, kissé kötözött sonkának érezve magunkat, mert ugye első a biztonság, maláta-kóstolgatásba is belekeveredtünk. Meg kell, hogy mondjam, a magok rágcsálása igen érdekes volt, különleges ízük remélem nem tett függővé és nagyon jól esett utána a sörkortyolgatás. Ha már malátázok, néhány szó, hogy mi is ez és miért kerül a sörünkbe. A bajor malátát a müncheni sörtípus és a barna sörök készítéséhez használják. Elsődleges feladata, hogy a sör színét kicsit sötétebbé tegye és erősítse benne a maláta ízt. A Dreher Bak legfőbb alapanyaga.

A pilseni maláta a pilseni sörök készítésére szolgál. A Dreher Classic és a Dreher 24 legfőbb alapanyaga. Van még festőmaláta, a barna sörök megkívánt színe csak úgy érhető el, hogy a sötét malátához bizonyos mennyiségű festőmalátát kevernek. A festőmaláta adja a Dreher Bak sötétbarna színét. A program kiemelt vendége volt Talmácsi Gábor, és mint a képen látható, elégedetten és tiszta fejjel fejezte be az égi kábítást.

A Sziget Fesztivál támogatása önmagában is komoly társadalmi szerepvállalás. A Dreher Sörgyárak elkötelezett a kulturált szórakozás és a kultúra támogatása mellett, hogy még több élménnyel ajándékozza meg fogyasztóit. De a fenntartható fejlődés terén is többet nyújt idén: ? A közösségi szerepvállalás kapcsán a vállalat idén az Ability Parkkal együttműködve kívánja felhívni a figyelmet a megváltozott munkaképességűek társadalmi elfogadására, ezért külön kreatív játékokkal várja a helyszín közönségét, ahol például vakteszt formájában lehet ismerkedni a minőségi söralapanyagokkal, beleláthatnak a sörgyártás folyamatába is, továbbá a Braille-írás népszerűsítésére is született játék ? mondta Fertetics Mandy, vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezető.

A Facebook oldalak sem pihennek a Sziget idején: a Dreher márka Facebook-oldalán exkluzív tartalmak mellett a Dreher in the Sky látogatóinak fényképei is megtalálhatóak lesznek majd. A Dreher Sörgyárak Zrt. Facebook-oldalán pedig Dreher Pillanatvadászat néven, három kategóriában fotópályázat is indul a fesztivál résztvevői számára, további játékok mellett. A Dreher Sörgyárak Zrt. fontosnak tartja a felelős alkoholfogyasztás népszerűsítését, ezért a fesztivál több helyszínén is hangsúlyosan jelenik meg a vállalat felelősségi üzenete: Csak 18 éven felülieknek! Röviden ennyit a Dreherről, de be kell fejeznem, mert türelmetlenül vár egy csinos barna. Természetesen ő is Dreher!

Szóljon hozzá!