ZETApress

hírportál

Vidám ez a Sziget!

A Vidámpark a Sziget Fesztiválra megy ? tudtuk meg a délelőtti, Állatkerti körúti sajtótájékoztatón, ahol Lantai József fényképezett. A Vidámpark idén a Sziget Fesztivál egyik központi helyén, a Kelet-Európa Vurstliban járul hozzá a Szigetelők még vidámabb szórakozásához.

A Karzat Színház Nonprofit Kft. jóvoltából egy igazi vurstli épül és ennek díszletében helyet kapnak olyan régi játékok, melyeket anno a Vidámparkban használtak, kis történetekkel és érdekességekkel fűszerezve. Beülhetünk egy frissítőre a Mesecsónak már nem használt ladikjaiba, eltölthetünk szerelmes perceket a Vidámpark múltidéző padjain vagy akár régi jegypénztárakból kaphatunk információkat.

Néhány nap van csak az idei Sziget Fesztiválig, de már az egész ország az egyhetes önfeledt szórakozás lázában ég. A számos hazai és külföldi fellépő, színházi előadások, beszélgetések, kiállítások és más kulturális program mellé a Budapesti Vidámpark is kitelepül. A több mint hatvan éves múltra visszatekintő Vidámpark idén erőteljesebben vesz részt a kulturális életben, izgalmas eseményeket rendez, társadalmilag fontos ügyek mellé áll ? így a 2011-es Sziget Fesztiválból sem maradhat ki.

A Szigeten a Vidámpark idén a Kelet-Európa Vurstli, szárnyai alatt nyújt tartalmas és szórakoztató élményeket a látogatóknak, ami a Nagyszínpaddal szemben egy közel 1000 m2-es területen épül fel. A Kelet-Európa Vurstli arra vállalkozik, hogy a Szigetre érkező fiataloknak mutassa meg azt a kort, a 60-as 70-es éveket és azt a mára egyre értelmetlenebbé és szürreálisabbá váló viszonyrendszert, amiben szüleik és nagyszüleik még mindennapjaikat élték. A Kelet-Európa Vurstli egy hatalmas játszótér, ahol játékos formában, de néhol igen komoly tartalommal és szakértelemmel mutatkozik be a kor és annak hangulata.

A Kelet-Európa Vurstli nemcsak egy helyszín, hanem minden éjszaka egy nagy utcaszínházi produkció is, aminek nemzetközi színészgárdája kifejezetten erre az alkalomra áll össze egy társulattá. A szakmai munkában és a program összeállításában, olyan a témában elismert intézetek voltak a Vidámpark mellett a készítők segítségére, mint a Terror Háza Múzeum, a Memento Park, a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum és a hódmezővásárhelyi Emlékpont. A vurstli építésében több képzőművész és a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjai is részt vesznek Szurcsik József egyetemi adjunktus vezetésével.

Már javában zajlanak a szigeti munkálatok, így a Vurstli helyszínére beépíthetők ezek a régi eszközök, játékok melyek rekonstrukcióját július végétől végzik a Karzat Színház önkéntesei és a Képzőművészeti Egyetem hallgatói. A Kelet-Európa Vurstlin kívül, a Sziget területén még egy információs standon is kaphatnak tájékoztatást a Sziget-látogatók, akár a Budapesti Vidámpark és a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda új közös kombinált jegyéről, illetve egyéb kedvezményekről és eseményekről a Vidámparkkal kapcsolatosan.

A Vidámpark csatlakozott továbbá a Sziget-Budapest CITYPASS akcióhoz is. Ha valaki fesztivál-nyaralásából a lehető legtöbbet szeretné kihozni, szabadon utazgatna a városban, vagy akár a Budapesti Vidámparkot szeretné meglátogatni, ráadásul mindezt a lehető legolcsóbban, akkor a CITYPASS-t neki találták ki. A Sziget-Budapest CITYPASS-szal a Budapesti Vidámparkban most mindenki számára 30%-os kedvezménnyel adott az önfeledt szórakozás, de érvényes és sértetlen Sziget karszalaggal is igénybe vehető ugyanez a kedvezmény. Ne feledje senki, igaz, hogy a Sziget rengeteg programot és szolgáltatást nyújt, viszont a Vidámparkban is vidámság van egész nap, amit most kedvezményesen használhatnak ki mindazok, akik a Szigetre ellátogatnak. Gyertek, próbáljátok ki! Én már megtettem, érdemes…

Újabb játékok a Vidámparkban

A két hete érkezett UV PANOPTIKUM mellé négy újabb üzem kerül a Vidámparkba augusztusban ? egy óriáscsúszda, két körhinta és a legnagyobb szenzáció, a Polip! Nézzük hát sorban! ? mutatták be őket a sajtótájékoztató zárásaként.

Kis- és nagy-láncos körhinták: Egyetlen magyar vurstliból sem hiányozhat a retró körhinta, így idén augusztusban a Vidámpark is egy kisláncos és egy nagyláncos körhintával örvendezteti meg a látogatókat. A kis körhinta 20 személyes, míg a 8 méter magas nagy körhinta 30 fő egyidejű hintáztatására alkalmas. Törőcsik Mari is megirigyelné!

Óriáscsúszdán csoportban: A játszóterek pici csúszdáin tölthettük el gyermekkorunk legszebb perceit ? hosszú sorokban vártuk, hogy sorra kerülhessünk, majd a rövid csúszás után ismét beálltunk egy újabb menetre. A Vidámparkban most nem kell attól tartanunk, hogy lemaradunk a siklásról! Az új óriáscsúszda egyszerre 20 fő csúszását garantálja, így baráttal, barátnővel, haverokkal. A csúszda számos más játéklehetőséget is kínál csaknem 200 m2 területen.

A polip: A négy játék közül pedig a legnagyobb szenzáció a Polip! A 32 személyes óriáspolip egy igazi poliphoz hasonlóan hatalmas csápjaival bűvöli a felpörgetésre és szédülésre vágyókat. A karok egyenként háromirányú mozgást végeznek, kiszámíthatatlan pályán keringetik a bátor zsokékat. A Polip színes fényeivel és villódzó világításával éjszaka még fantasztikusabb élményt nyújt. Ki tudja megszelídíteni a tengerek félelmetes szörnyetegét?

Szóljon hozzá!