ZETApress

hírportál

Mese a Facebookon

A világ első Facebook-meséje nagy érdeklődés mellet folytatódik. Bátor Könyv ? ez a címe a világ első, közösségi média alapú meséjének, ami júniusban indult útjára ? tudtuk meg Jani Kingától.

A történet hetente új fejezetekkel bővül, az egyes részeket olyan elismert közszereplők neve fémjelzi, mint D. Tóth Kriszta, Geszti Péter, Oroszlán Szonja, vagy Kepes András. Írásaikban mindig az olvasók iránymutatására támaszkodnak. Ezen a héten arról lehet szavazni, hogy a különleges mese Szegeden, Győrben, vagy éppen a Balatonnál folytatódjon.

A Bátor Könyv első fejezetét D. Tóth Kriszta írta, ő alkotta meg a főszereplő Csepp figuráját, akinek kalandjai körül az egész mese forog. A kis vízcsepp izgalmas útjának históriáját Lackfi János, majd Csiszár Jenő, Rácz, Zsuzsa és Oroszlán Szonja folytatta. Az eheti szerző Bakos Piroska, írását csütörtöktől olvashatják a meseszerető gyerekek és felnőttek.

Az olvasók ezúttal arról dönthetnek, hogy Szeged, Győr, vagy a Balaton legyen a következő fejezetek helyszíne. A szavazatokat és megjegyzéseket hétfő délig lehet megtenni a weboldalukon. Ezek alapján írja majd tovább Csepp történetét Bazsó Gábor, a Totalcar autósmagazin szerzője.

A következő hetekben Geszti Péter, Kepes András, Mautner Zsófia, Schell Judit, Törőcsik Mari és Varga Lívius is írni fog a Bátor Könyvbe. A társszerzők hetente adják egymásnak a stafétát és alakítják a történetet a saját ötleteik, megérzéseik, világképük és persze a Facebook közösség szavazatai alapján. Így lesz a Bátor Könyv minden idők legtöbb szerzővel büszkélkedő meséje.

A súlyos beteg gyerekek táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány. 2011-ben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját. Június és szeptember között az alapítvány szervezésében készül el a Bátor Könyv, egy olyan mesekönyv, aminek létrehozásában bárki aktívan részt vehet. A világ első, közösségi média alapú könyvének fejezeteit ugyanis a Facebook felhasználók szavazatai alapján írja minden héten egy-egy elismert közéleti szereplő: híres történetmondó, közismert művész, vagy sportember.

Szóljon hozzá!