ZETApress

hírportál

Hasítás a Gödörben

Huszonhat író novelláit olvashatjuk a rockról a Hasítás című kötetben. Tóth Krisztina és Békés Pál kérte fel kortársait, hogy írja meg visszaemlékezéseit, élményeit a témáról. Csak hárman-négyen nem tettek eleget a felkérésnek, míg néhány mű terjedelmi okokból maradt ki a 18-szor 18 centis ? hanglemeznyi méretű ? 304 oldalas könyvből.

A tegnapi gödörbeli sajtótájékoztatón mi is jelen voltunk. Az antológiából szövegek hangzottak el Kovács Patrícia és Szalay Álmos színművészek előadásában. Megtudhattuk a rock and roll jelentését is. Magyar fordításban rázni és forgatni, mely értelemszerűen a táncra utal. Igaz a könyv néhány szövegében másfajta rázásra is gondolhattunk, némely novella igencsak szabad szájú megfogalmazásban íródott, de ez is azt a kort jellemzi.

A Magvető kiadásában megjelent művet Király Levente szerkesztette, a Líra és Lant cégcsoport forgalmazza. Ők szervezték a tegnapi bemutatót, melyen számos kötet gazdára talált. Este 8 órától a Grencsó Kollektíva koncertje zárta az emlékezést.

Szóljon hozzá!