ZETApress

hírportál

Győztesek titkai

Paján Viktor ? Bánhidy András: Sportalkímia. Ismerd meg a győztesek titkát című könyvét ismerhettük meg tegnap este az Alexandra Könyvesház Panoráma termében. Kiadója a Sportalkímia Kft. szerkesztője Szilasi Éva, fotóit Paján Anita készítette.

Ezt a könyvet a kíváncsiság szülte. Az a fajta érdeklődés, amellyel a győztes sportolók gondolkodásmódját, sikerét próbáljuk megfejteni. Kőbán Rita kajak, Kozmann György kenu, Varga Zsolt és Benedek Tibor vízipóló, Igaly Diána sportlövő és Erdei Zsolt ökölvívó olimpiai és világbajnokok, Sas Sándor paralimpikon erőemelő és Imre Tóvári Zsuzsanna elismert sportpszichológus avat be minket abba a rejtélybe, hogyan lehetünk hosszútávon sikeresek a sportban, munkában és a magánéletben.

Bajnokaink a sikerről, a csúcsra érés lépéseiről, a kudarcok leküzdéséről, a csapatmunka rejtelmeiről, önismeretről és önfejlesztésről, és végül a harmonikus élet megteremtésének lehetőségéről, nemcsak a sport nyelvén, és mindenki számára érthetően, eddig soha nem tapasztalt nyíltsággal, őszinteséggel nyilatkoznak. A könyv által nagyon jól megismerhetjük sportikonjainkat, akik rendszerezett, mégis élvezetes módon adnak tanácsokat az olvasónak ? megélt élettapasztalataikból merítve ?, hogyan válhat bárki saját életének bajnokává.

Egy magával ragadóan őszinte könyv szülőknek és gyermekeknek, sportolóknak és edzőknek, vezetőknek és üzletembereknek, fiataloknak és időseknek egyaránt. Az olvasó nem riportokat, hanem életszerű tanácsokat kap, hiteles emberektől, amely tudást maga is pozitív eredményekkel kamatoztathatja saját életében, munkájában és emberi kapcsolataiban. Szerzői is sportolók, vízilabdázók. Sportsikereikből merítve élik civil életüket ugyanúgy, mint riportalanyaik. Három évig dolgoztak művükön, anyaggyűjtésük során sok-sok emberrel elbeszélgettek, s terjedelmi okokból választották ki a fenti nyolcat. A kimaradók sem tiltakoztak a szereplés ellen, így várható, hogy rövidesen lesz folytatás.

Az ajánló sorokat Borkai Zsolt MOB elnök tornász, Szántó Dávid sportriporter, Fenyő Iván színművész, Dr. Domján László agykontroll kutató és Nyíri Zoltán egyetemi oktató írta. A könyv jótékonysági célt is szolgál. Egy-egy példány megvételével száz-száz forinttal támogatjuk a Péter Cerny Koraszülött Gyermekmentő Alapítványt!

Szóljon hozzá!