ZETApress

hírportál

Sajtódíj a Telekomtól

Fenntarthatósági sajtódíjat alapított a Telekom. A Magyar Telekom hello holnap! ? Sajtódíj elnevezéssel a magyar sajtó munkatársai részére egy díjat hozott létre, amelynek célja a fenntarthatósági témákra nyitott és azokat rendszeresen feldolgozó újságírók, riporterek motiválása.

Az újságírók a fenntartható fogyasztás, esélyegyenlőség, szegénység, környezetvédelem, önkéntesség és klímaváltozás témáiban küldhetnek pályaműveket. A nyertes pályázatot egy tíztagú zsűri ? a Magyar Telekom képviselői, Fenntarthatósági Média Klub újságíró képviselői ? választja ki, amelynek készítője egymillió forintösszegű díjat vehet át a Magyar Telekomtól. Az első díjátadásra a 4. Fenntarthatósági Napon, szeptember 24-én kerül sor. A hello holnap! ? Sajtódíj pályázatra 2010. szeptember 1. és 2011. augusztus 1. között a nyomtatott és az online sajtóban, valamint blogfelületen megjelent cikkel vagy televízióban, rádióban elhangzott adással lehet jelentkezni.

A díj létrehozását elsősorban az indokolta, hogy sokak fejében élnek kérdések a fenntarthatósággal kapcsolatban, hogy milyen lesz a jövő, milyen lépésekre van szükség a fenntartható fejlődés érdekében. Ezek a kérdések foglalkoztatják az embereket, így az újságírókat is, akik fontos szerepet játszanak abban, hogy a társadalom minél szélesebb rétegéhez eljussanak ezek a gondolatok. Sok múlik a médián, az újságírók felelősségvállalásán, hiszen kérdéseket fogalmazhatnak meg és hasznos információkat adhatnak az olvasóknak a fenntartható fejlődés érdekében.

A Telekom a díjat a szintén általa életre hívott Fenntarthatósági Média Klubbal közösen hozta létre. A Klub 2011-es megalakulásakor a tagok ? Magyar Telekom, RTL Klub, tv2, Sanoma, Class FM, CEMP csoport (Index), Origo, Metropol, Axel Springer, Est Média ? vállalták, hogy konkrét, gyakorlati példákon keresztül a fenntarthatóságról egyszerű, érthető formában minél szélesebb körben beszámolnak, valamint létrehoznak egy civil szervezeteknek szóló pályázati rendszert, és lefektették egy díj alapjait, amelyet a sajtó számára hoznak létre. A pályázati kiírás és további információ a díjjal kapcsolatban idekattintva olvasható.

A Magyar Telekom Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójaként ? küldetésével összhangban ? elkötelezett a fenntartható fejlődés elve mellett. 2010. decemberben ezért indította el hello holnap! ? kezdeményezését. A Telekom a fenntarthatóság fogalomkörét érthetően, könnyen befogadható módon szeretné a mindennapok részévé tenni, egyben felhívni a figyelmet arra, hogy az élhető jövő mindannyiunk közös felelőssége ? tudtuk meg Bernáth Zsófitól.

Szóljon hozzá!