ZETApress

hírportál

Gyarmatiak a fővárosban

A hagyományokhoz híven szeptember 23-án, kedden újra találkozhatnak a fővárosba szakadt balassagyarmatiak a Belvárosban, a Zrínyi utcai BM Duna Palotában, a Városi Könyvtár szervezésében. Délután 5-kor válogatást mutatnak be a Balassagyarmati Honismereti Kör rendezvényeiről készült felvételekből. Az érkező vendégeket a Balassagyarmati Rézfúvós Kvintett művészeinek játéka fogadja, tudtuk meg a szervezőktől.

Kedd este 6-kor Medvácz Lajos polgármester köszönti és tájékoztatja a jelenlévőket, majd az Egy palóc pásztor öröksége című könyvét Lengyel Ágnes néprajzkutató, a Palóc Múzeum munkatársa mutatja be. Ezután a 30 esztendeje alakult Honismereti Körről Vas Ágnes titkár beszél, majd Réti Zoltán festőművész Madách Imre: Mózes című drámájához készített akvarelljeinek albumát Dr. Kerényi Ferenc irodalomtörténész ajánlja a közönség figyelmébe. A 85 éves művészt az elszármazottak nevében Szabó András előadóművész köszönti.

Markó Iván táncművésszel és koreográfussal, Kossuth-díjas, érdemes művésszel, Balassagyarmat díszpolgárával Majdán Béla beszélget. Közreműködik a Balassagyarmati Rézfúvós Kvintett: Tóth Miklós ? trombita (művészeti vezető), Ember Péter ? trombita, Rampasek Tamás ? baritonkürt, Gyimesi László ? harsona, Veres István ? tuba, Halasi Bianka ? ének és Tóth Balázs ? trombita. Műsorvezető: Nagy Csilla irodalomtörténész, a balassagyarmati Szondi György Szakközépiskola és Szakiskola tanára. A Városi Könyvtár Balassagyarmatról külön buszt indít a fővárosi találkozóra.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Találkoznak a gyarmatiak | ZETApress

Szóljon hozzá!