ZETApress

hírportál

Food Show a parkban

A kis kuktákat és a csokoládé szerelmeseit is várják az első Dining Guide Food Show-n. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt felejthetetlen élményeket kínál a Millenáris Park június első hétvégéjén. A rendezvény részletes programja idekattintva elérhető.

Június 3-a és 5-e között a Millenáris Park ad otthont a közép-kelet-európai régió első közös gasztrokulturális fesztiváljának, ahová nemcsak a felnőtteket, hanem az egészen kicsi gyerekeket is várják a szervezők. A fesztivál célja, hogy az egész családnak érdekes programokat kínáljon, sőt, a gyerekek ? amellett, hogy csokicsodákat kóstolhatnak ? a Kuktanoda segítségével saját maguk is főzhetnek a helyszínen.

A Dining Guide Food Show

Első ízben rendezik meg a regionálisan is kiemelkedőnek számító Dining Guide Food Show-t, amely három napon keresztül várja színes programokkal, gasztronómiai bemutatóval, főzőshow-val és kóstolókkal a látogatókat június első hétvégéjén. Az érdeklődők megismerkedhetnek a szarvasgombák és olivaolajak világával, az etyeki sonkamesterrel, valamint speciális fűszerekkel is a bemutatók keretében. A programok szünetében a felnőtteknek a Dining Guide Lounge kávéházi környezetben kínál felejthetetlen élményt, ezen kívül a Konyhatechnikai Kiállításon sztárszakácsokkal ismerhetjük meg a legmodernebb konyhai eszközöket.

A hétvége egyik kiemelt eseménye a szombati Tefal Dining Guide Blogkóstoló, ahol a legnépszerűbb gasztrobloggerek készítik el kiváló receptjeiket. A Food Show gálavacsoráin ünnepélyes keretek közt jelentik be mely magyarországi éttermek esélyesek az Év Étterme címre és első alkalommal hirdetik ki Közép-Kelet-Európa TOP10 éttermét, akik év végéig küzdenek majd a CEEFOOD (Central and Eastern Europe Food) díjért ? tudtuk meg Antik Dalmától.

Kuktanoda és játszóház a kicsiknek

Amíg a szülők kényelmesen végigjárják a Food Show egyes programjait, a kicsiknek sem kell unatkozni, hiszen velünk biztosan jól szórakoznak majd ? mondta Bogos Elza, a Kuktanoda vezetője, aki munkatársaival főzőfoglalkozásokat tart a gyerekeknek minden nap. A közös főzés a lelkes szakácsoktatókkal ? amellett, hogy igazi élmény a fiatal korosztálynak ? megszeretteti velük a főzést, ráadásul munkájuk gyümölcsét még a helyszínen elfogyaszthatják, vagy hazavihetik, hogy szüleik is megkóstolják csemetéik főztjét.

Csokoládémanufaktúrák bemutatója

Alig akad olyan ember, aki nem rajong a csokoládéért, és ezt a chocoMe, Szántó Tibor, a Keserédes valamint a Harrer csapata is jól tudja. A Dining Guide Food Show-n pedig nemcsak kóstolhatnak, de arra is lehetősége lesz a csoki szerelmeseinek, hogy közelebbről is megismerjék az édes vagy éppen keserű finomságokat a csokoládémanufaktúrák bemutatója keretében. Szántó Tibor, akit sokan csak magyar csokoládéprófétának aposztrofálnak, például a tudatos csokoládéfogyasztásra szeretné tanítani a hazai közönséget.

Fő hivatásom a borszakma, és az ott használatos rendszerezést, a terroir elméletet, a kóstolás technikát és tanítási módszereket nagyon jól tudom használni a csokoládénál is. A Dining Guide Food Show-n is elsősorban ebből a szempontból szeretném megvilágítani a csokoládé világát a közönségnek ? mondta a próféta. A rendezvényre az online jegyárusítás már elindult, napijegyet 1000 forintos áron idekattintva vásárolhatnak az érdeklődők. 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes.

Szóljon hozzá!