ZETApress

hírportál

Oroszlánok testbeszéde

A napokban jelent meg a Park Kiadó gondozásában Barbara és Allen Pease: A testbeszéd enciklopédiája című kötete. A bestseller hasznos tanácsokat ad a kommunikációra állásinterjúknál, udvarláskor, üzletkötéskor. Nem csak a kereskedők és menedzserek hasznos kézikönyve, de az élet minden területén, például otthon, családi körben is hasznos lehet.

Az Alexandra Könyvesházban tartott sajtóbemutatón az angolházaspár is vallott életéről Réz András esztétának. Megtudtuk, hogy Allen 17 éve írta meg első könyvét, korábban viszont biztosítási ügynök volt. Nem is dolgozott rosszul, egy év alatt egymillió dolláros üzletet kötött. Ehhez persze remekül kellett kommunikálnia. A partner testbeszédéből, szeme villanásából, kéz- és lábtartásából kellet kiolvasnia annak gondolatait, ennek irányában vezetni a beszélgetést. Tudnia kellett bölcsen hallgatni, s időben megszólalni. Tapasztalatait aztán papírra vetette, s azóta sorra jelennek meg újabbnál újabb művei, hangzanak el érdekesebbnél érdekesebb előadásai.

Felesége, Barbara médiamenedzser volt, a saját területén Allanhoz hasonló csúcsragadozó. Mindketten az Oroszlán jegyében születtek, s ez az álmoskönyv szerint rossz ómen. Már az első találkozáskor tudták, hogyan vélekedik róluk a másik, s azt is tudják, hogy ezt ő is tudja róluk. Kapcsolatukból nem csak számos regény, de a most egy éves Brandl is megszületett.

A könyvből az is kiderül, miért kommunikál másként a férfi, mint a nő, s miért érti meg az utóbbi jobban a testbeszédet. A nő az, aki szül, a nő gondozza a gyermeket, s az apróság mozdulataiból kell kitalálnia, mikor mire van szüksége a picinek, mikor milyen ellátást igényel. Az állatvilágban is ez a feltétele a faj fennmaradásnak, s az ivadékgondozás ott is a testbeszéden alapul. A periférikus látása is a nőnek jobb a férfiénál. A nudista strandon a nőnek elég beszélgetéskor a férfi arcát néznie, mégis információt tud szerezni az alsóbb régióról. A férfinak, ha látni akarja a nőiességet, ehhez zavartan le kell pillantania.

A Park Kiadó a negyedik Pease könyvet jelentette meg, de más kiadók is megjelentették már a házaspár műveit. A szerzőpárossal vasárnap a VIII. kerületi Rhema Centerben találkozhatunk, ahol egész napos előadássorozatot hallgathatnak meg az érdeklődők.

Szóljon hozzá!