ZETApress

hírportál

Világbajnok a Körömhajón

Vasárnap Düsseldorfban megszületett Magyarország eddigi legnagyobb porcelános körömépítő győzelme: Kovács Gabó megnyerte a világversenyt ? tudtuk meg Lőczi Anettől.

Zselében már sikerült korábban is bizonyítanunk; a Crystal Nails-es versenyzők a tavalyi londoni Olimpia zselés számait sorra nyerték, Malekné Vigh Mari pedig Zselés Világbajnok lett Düsszeldorfban a Crystal Nails-el. A porcelános versenyeken viszont most először sikerült a legnagyobb címet elhozni; nem is akárki elől: Gabó a versenyen az USA ma legnagyobb bajnokát, Lynn Lammers-t győzte le nagy fölénnyel (Lynn most az USA Top 1 versenyzője, megelőzve a korábbi sokszoros Világbajnokot Trang Nguyent).

Gabó eredménye rendkívül magas nemzetközi elismerést és presztízst hozott minden Crystal Nails-el versenyző és dolgozó magyar körmösnek. Most nagyon boldogok vagyunk mindannyian és ezúton is szívből gratulálunk Gabó Világbajnokunknak! Gabóval mi is találkozhatunk április 3-án a Körömhajón! Ünnepeljünk együtt!

Hogy készültél fel? ? kérdeztük.

KG: Valójában magára a világbajnokságra külön nem készültem. A szeptemberi londoni olimpiára nyáron kezdtem el a felkészülést, utána hamarosan Finnországban is elindultam az olimpián, majd decemberben következett a Magyar Bajnokság, ahol porcelán és zselé technikában egyaránt indultam. A porcelán kategóriában első helyezést értem el, mellyel kvalifikáltam magam a Düsseldorfban megrendezett Világbajnokságra. Mivel ezek a versenyek elég közel voltak egymáshoz, a londoni Olimpiára való felkészülés után már csak az aktuális versenykiírásokhoz finomítottam a technikámat.

Gondoltad volna valaha, hogy sikerül megnyerned a versenyt?

KG: Nem gondoltam volna, hogy megnyerhetem a versenyt. Mivel porcelán kategóriában nyertem meg a kvalifikációs versenyt, így porcelán technikában kellett indulnom a Világbajnokságon is. Mivel a VB-re a világ minden tájáról a nemzetközi bajnokok kvalifikálják magukat, így a mezőny nagyon szoros volt. Oroszország, Japán, Taiwan, Litvánia, Lettország, Ukrajna, USA nemzeti bajnokai nagyon erős ellenfelek voltak porcelán kategóriában, ahol összesen 25-en indultunk.

Az Olimpia és a Világbajnokság megnyerése után mik a jövőbeli terveid?

KG: Rögtön az eredményhirdetést követően elkezdtek záporozni a felkérések a Crystal Nails külföldi disztribútoraitól. Mivel 23 ilyen külföldi Crystal Nails partner van, egyelőre az ő világukat fogom bejárni.

Kovács Gabón kívül a 2010-es világbajnok, Malekné Vigh Mária is velünk lesz a Körömhajón, aki zselés körömépítésben tavaly lett bajnok. Rajtuk kívül az egyetlen magyar díszítő olimpiai bajnok, Váradi Szabina, Twixi Wolf Katinak, az X?Faktor résztvevőjének készít műkörmöt a rendezvényen.

A legnívósabb 2011-es szakmai katalógus címlaparca, Barta Zsanett, Miss Alpok Adria Szépe is velünk lesz, aki szintén ezen a hétvégén nyerte el az Alpok Adria szépségverseny nemzetközi döntőjének legszebbje címet is. Rajtuk kívül még sok ismert közéleti személyiség is ellátogat a műkörmös szakma szezonnyitó nagy-rendezvényére.

Szóljon hozzá!