ZETApress

hírportál

Megvan az egymilliomodik

Antalkáné Mihály Annamária vette át az idei év egymilliomodik üdülési csekkjét Kiss Péter kancelláriaminisztertől és Karácsony Mihálytól, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnökétől a Benczúr Hotelben. Mivel a hölgy 18 éve a Ferencvárosi Pályaudvaron teljesít szolgálatot, Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója is gratulált beosztottjának.

A boldog anyukát nagylánya és nagyfia is elkísérte. Ők sem távoztak üres kézzel, mert egy női és egy férfikerékpárt kaptak. Megtudtam tőlük, hogy Siófokon nyaralnak majd, de a drót szamarakat itthon hagyják. Inkább úsznak majd és vízi bicikliznek. Csak két év óta van üdülési csekkjük, mert igaz, hogy a MÁV 2004-től ad a dolgozóinak, de nekik korábban az építkezés miatt nem tellett a nyaralásra.

Már közel kilencezer elfogadóhelyen 27 fajta szolgáltatást vehetünk igénybe a kedvezményes üdülési csekkel, tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az elfogadóhelyek és a szolgáltatások folyamatos bővülése miatt egyre több gazdálkodó él azon lehetőségével, hogy nem csak jelenlegi, de korábbi munkavállalóinak, s azok családtagjainak vásárol üdülési csekket. Idén ez már eddig 25 milliárd forintértékben történt meg, melyből már 11 milliárdot be is váltottak a hazai szolgáltatóknál.

Az üdülési csekkek immár tíz éve vannak forgalomban, melyeket a rendszerváltoztatás előtti szakszervezeti üdülések helyébe, piaci alapokra helyezve hoztak létre. Nem véletlen, hogy az alapítók között a hat szakszervezeti konföderáció megtalálható, s a kormány is támogatta, s azóta is segíti az elképzelést.

Szóljon hozzá!