ZETApress

hírportál

Együtt a természetért!

A természetvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet a Veszprémtej Zrt. és a WWF Magyarország természetvédelmi szervezet országos akciója, amelyhez Zsédenyi Adrienn ? Zséda ? is csatlakozott. Az akció legfontosabb üzenete az, hogy közösen, tudatos odafigyeléssel megőrizhetjük környezetünk állapotát. A Veszprémtej Zrt. vállalta, hogy a Bakony termékcsalád ár-bevételéből támogatja a WWF Magyarország szakmai munkáját, aki a befolyt összeget hazai természetvédelmi tevékenységre fordítja.

Napjainkban az egészséges táplálkozás egyre többek számára válik életformává. De talán kevesen gondolnak bele abba, hogy az egészséges életmódhoz az is hozzátartozik, hogy tudatosan figyelünk környezetünkre, annak védelmére. A Veszprémtej Zrt. számára a környezetvédelem és a környezettudatosság mindig nagy hangsúllyal bírt, ezért is döntött úgy a vállalat, hogy 2008 tavaszán a WWF Magyarországgal karöltve elindít egy olyan programot, amely felhívja a fogyasztók figyelmét a környezettudatosságra, a természet védelmének fontosságára. A Veszprémtej Zrt. és a WWF a programmal hagyományt kíván teremteni.

A Veszprémtej Zrt. a természetes alapanyagok felhasználásában és a minőségi élelmiszeripari termékek gyártásában mindig úttörő szerepet játszott. A társaság fő célja, hogy mindig kiváló minőségű termékeket állítson elő, valamint hogy a régi, jól ismert termékei mellett folyamatosan újabb különlegességekkel lepje meg fogyasztóit. A Bakony termékcsalád Magyarország egyik legismertebb tejipari márkája. A termékek gyártásához felhasznált tej túlnyomó része az ország egyik legszebb természeti tájáról származik, s ez nagyban hozzájárul a termékek kiváló minőségéhez. Ezért is nagyon fontos számunkra a természet megóvása, s ezért gondoltuk úgy, hogy támogatjuk a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját ? mondta a Veszprémtej Zrt. részéről Zágor Emese marketing igazgató.

A Bakony márka azokat a családokat célozza meg, akiknek fontos a mindennapokban az élményteli és megfelelő táplálkozás. Széles választékában megtalálhatóak a kitűnő ízű és minőségű savanyított termékek, túróféleségek, a félkemény és camembert sajtok, de az innovatív panírozott sajtok is. Minden egyes termékre jellemző a kitűnő hagyományos íz, amely a kiváló minőségű alapanyagoknak és a gondos kezelésnek köszönhető.

A közös cselekvés fontosságára utal az akció elnevezése is: Együtt a természetért. Hiszen a természet és a környezet védelme nemcsak nagy megmozdulásokkal, hanem a mindennapi élet apró folyamataira történő tudatos odafigyeléssel is elősegíthető ? emelte ki a WWF Magyarország részéről Csáki Roland megbízott igazgató. ? A természet védelme mindannyiunk közös feladata. Külön öröm, hogy ebben a küzdelemben egy olyan márka csatlakozik a WWF-hez, mint a Bakony. Neve a régóta jól ismert sajtok és tejtermékek mellett az ország egyik legszebb vidékét juttatja eszünkbe.

Zsédenyi Adrienn (Zséda) is örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, mivel ? elmondása szerint ? mind az akció céljával, mind a megvalósítás módjával egyetért. A nyár folyamán tervezett fellépései közül néhány kiemelt helyszínen maga is részt vesz a természetvédelem ügyének népszerűsítésében.

A közös akció első eleme egy fogyasztói promóció, melynek célja a természetvédelmi munkák megvalósulásának támogatása. A Veszprémtej Zrt. vállalta, hogy az akció ideje alatt – 2008. április 16. és július 15. között ? minden akciós Bakony termék eladása után 1 Ft-tal támogatja a WWF Magyarország munkáját.

Az akciós időszak alatt ? április 16. és július 15. között ? minden eladott akciós Bakony termék árából a Veszprémtej Zrt. egy forinttal támogatja a WWF Magyarország munkáját. Ezzel párhuzamosan a vásárlók is nyerhetnek: ehhez nem kell mást tenni, mint 3 db akciós termékről összegyűjteni a Bakony és a WWF logókat, és beküldeni azokat a megadott címre. A beküldők között hetente 10 db plüss panda, havonta pedig egy LCD tv és Magyarország Nemzeti Parkjait bemutató természetfilm DVD-k kerülnek kisorsolásra. A promócióval kapcsolatos további fontos információk itt találhatók.

A Veszprémtej Zrt.

Több mint egy évszázaddal ezelőtt kezdődött meg hazánkban a nagyüzemi tejtermelés. Veszprém megyében a II. világháború utáni években 14 kis, korábban magántulajdonban lévő manufakturális zemből alakult meg a Veszprém Megyei Tejipari Egyesülés, majd ebből jött létre 1955-ben a Veszprém Megyei Tejipari Vállalat, a Veszprémtej Zrt. jogelődje.

A vállalat jelenlegi székhelyén, a város iparterületén 1979-ben kezdte meg a termelést az új üzem. A rendszerváltás a tejfeldolgozó vállalat életében is változást hozott. A vállalatot 1993-ban a francia Bongrain Csoport, Európa vezető multinacionális sajtgyártó cége privatizálta. A tulajdonosváltással új filozófiáját is megfogalmazta a Veszprémtej Zrt. Célul tűzte ki, hogy kiváló minőségű termékeket állítson elő, valamint a régi, jól ismert termékei mellett újabb és újabb különlegességekkel lepje meg fogyasztóit.

A fogyasztók tudják, hogy a Veszprémtej Zrt. kiváló minőségű alapanyagokból kiváló minőségű tejtermékeket állít elő. A társaságnak két üzemében folyik ma termelés. A veszprémi üzemegységben a Bakony márkaernyő alá tartozó camemberteket, panírozott termékeket, napi termékeket (tejtöl, kefir, joghurt plusz), és túrókrémeket, valamint a Tihany Camembert családot gyártják. Keszthelyen pedig a túrók, a körözöttek és a vaj készül.A Veszprémtej Zrt. márkái: Bakony, Tihany, Gerabon, Sajtmester.

A WWF Magyarország

A WWF nemzetközi természetvédelmi szervezet célja a biológiai sokféleség megőrzése, a környezeti szennyezések csökkentése és a természeti erőforrások hosszú távon fenntartható használatának elősegítése. Hazánkban 1991-ben nyitotta meg irodáját WWF Magyarország néven.

A WWF Magyarország természetvédelmi munkája kiterjed a vizes élőhelyek ? kiemelten a folyóvízi és ártéri rendszerek ? és a veszélyeztetett erdőtársulások védelmére, a fenntartható, környezetbarát mezőgazdaság és vidékfejlesztés területére, a védett és veszélyeztetett élőhelyek és fajok megóvására, a mérgező vegyi anyagok számának csökkentésére, az éghajlatváltozás mérséklésére és a környezettudatosság fokozására.

11 éves munkánk eredményeként például a hazánkból kihalt európai hód újra ártéri erdeink lakója lett. 2004-től a Nyugat-Mongóliában található Khar Us Nuur Nemzeti Parkban és térségében is működtetünk fejlesztési projektet a hazai tapasztalataink kamatoztatásával.Természetvédelmi tevékenységünkről és támogatási lehetőségekről részletek itt olvashatók.

Szóljon hozzá!