ZETApress

hírportál

Betyáros disznótor

A jó Laci betyár pálinkázásra és kolbásztöltésre invitálta barátait a Hármashatár-hegyre! A Való villabeli novemberi összebútorozás emlékére hamisítatlan vidéki hangulatú disznóvágásra hívta meg múltkori lakótársait.

Benkő Dániel, Gáspár Győzike, Voksán Virág és VV Olivér Laci betyár pálinkájával koccintottak a találkozás örömére, majd a felfűtött hangulatban, cigány-muzsikával kísérve nekiláttak az ínycsiklandó disznótoros készítésének ? tudtuk meg a felvételeket készítő Lantai Józseftől.

A házigazda egy talpalatnyi vidéki örömünneppel lepte meg a a négyeket, akik ? bár tudták, hogy disznóvágásra hivatalosak ? mégsem számítottak ekkora mulatságra. ? Úgy vettem észre a villában, hogy a lakótársaim ki vannak éhezve egy igazi betyáros lakomára. Megmutattam nekik, hogyan mulat a magyar ? mondta a jó gazda, aki saját nevével fémjelzett Kárpátia pálinkájával alapozta meg a jó hangulatot.

A malackergetéssel, nótázással, kolbásztöltéssel fűszerezett disznótor a nagy hideg ellenére mindenki tetszését elnyerte, még Olivérét is, aki nagy állatbarátként kezdetben ódzkodott a feladatoktól. ? Imádom az állatokat, így nem igazán fordulok meg disznóvágáson, de Laci betyár miatt most kivételt tettem. Ugyanis ő volt az, aki a múltkor is megalapozta a hangulatunkat az ingujjából előrántott pálinkájával ? mesélte a ValóVilág nagy játékosa, aki ha teheti, inkább a társaság jókedvéért vállal felelősséget, és a kolbásztöltést másra hagyja.

Olivérrel ellentétben Győzike és V. Virág nagy elánnal vetették bele magukat a májas és véres hurkatöltésbe, Benkő Dániel pedig vegetáriánusként külön spenótos, sütőtökös, répás kolbászt készített. Az ízletes falatokat a lantművész újabb kupica Kárpátia pálinkákkal hálálta meg és egy ?malacdallal?, amelyhez Laci betyár is csatlakozott, így a disznótor egy össznépi, nagy nótázással ért véget.

Szóljon hozzá!