ZETApress

hírportál

Szecsuáni étterem Ferencvárosban

Újabb színfolt jelent meg hazánk ázsiai gasztronómiai palettáján: egyetlen kínai sztárszakácsunk, Wang Qiang (TV PAPRIKA, Fábry Show) megnyitotta legújabb kínai éttermét Budapesten, a ferencvárosi Telepy utca 24-ben. A Wang mester konyhája étekműhely a szecsuáni régió ételeit mutatja be az érdeklődőknek, emellett Wang mester megtartja Huayi Yang (császári) stílusú éttermét, az Új Lanzhou-t is.

Ez utóbbi ? számos egyéb elismerése mellett ? nemrég bekerült hazánk legjobbja közé is, a legújabb Étterem és Bor Kalauzban. A hivatalos étteremnyitó ünnepség tiszteletbeli vendége Falusi Mariann volt (Pa-Dö-Dö, RTL Klub), a szalagvágási ceremóniát Jarabek Bence (a Lucullus alelnöke, az Artesano étterem tulajdonosa) és Turóczi Gábor (a Lucullus elnöke) végezte. Az eseményen megjelent Gegesy Ferenc ferencvárosi polgármester is, aki gratulált az új étterem indulásához.

Újabb színfolt hazánk ázsiai gasztronómiai palettáján

Wang Qiang 13 éve él Magyarországon és missziójának tartja az ötezer éves kínai konyhaművészet hazai elterjesztését. Ennek érdekében nemcsak ritka ételekkel, hanem egyéni és céges (csapatépítő) kínai főzésekkel is próbálja felhívni a figyelmet országának valódi értékeire, együttműködésben a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesülettel, amelynek alapítója és alelnöke is.

Wang mester elmondása alapján az étterem az elmúlt hónapban próba üzemmódban, de majdnem minden este teltházzal üzemelt. A vendégek 90%-ka kínai volt, ő mégis reméli, hogy hamarosan a magyarok is megbarátkoznak az olyan szecsuáni remekművekkel, mint a Bobo csirke, a szecsuáni kolbász, a császári palota tofu-puding, a lótuszlevélben párolt sertés, vagy a sörben dinsztelt marha.

Szóljon hozzá!