ZETApress

hírportál

Ókortörténeti seregszemle Szegeden

Idén a Szegedi Tudományegyetem a Bölcsészettudományi Kar Klasszika-Filológiai Tanszékének szervezésében látja vendégül a magyar ókortudomány kétévenként esedékes seregszemléjét. A szervezők a május 22-25-e közötti eseményre az ókortudomány aktív művelőin kívül szeretettel várnak mindenkit. Aki a téma iránt érdeklődik, a részleteket itt elolvashatja.

A konferencia címe Fikció és propaganda. A napjainkban is aktuális témát mintegy 80 előadásban és poszteren járják körül a résztvevők a görög és római irodalomban, az ókori filozófiában, az ókortörténetben és orientalisztikában, valamint a régészet és művelődéstörténet területén. A rendezvénysorozat az egyetem Tanulmányi és Információs Központjában (TIK) Maróth Miklós akadémikus, az MTA társadalomtudományi alelnöke (Piliscsaba), Szepessy Tibor professzor (Piliscsaba) valamint Tegyey Imre (Debrecen) plenáris előadásaival kezdődik május 22-én, jövő csütörtökön 16 órakor.

Szintén plenáris előadással tiszteli meg a rendezvényt a szombati nap zárásaként Török László akadémikus. A szekciók programja péntektől az MTA Dóm téri épületében folytatódik és vasárnap délig tart. Az esemény fővédnöke Hiller István kultuszminiszter, Vizi E. Szilveszter, az MTA ex-elnöke, valamint Botka László, Szeged szocialista polgármestere. A konferencia támogatója az OKM, a Magyar Ókortudományi Társaság, az SZTE rektora, az SZTE Bölcsészettudományi Kara, valamint a C&T Hungary és a Litofilm Kft.

Szóljon hozzá!