ZETApress

hírportál

Atomenergiáról mindenkinek

Az Öveges József Kossuth-díjas fizikatanár alapította Budapesti TIT Stúdió Egyesület, az Országos Atomenergia Hivatal, a Szegedi Tudományegyetem Nukleáris Medicina Intézete és a Koch Sándor Csongrád Megyei TIT Szervezet Atomenergiáról ? mindenkinek címmel rendezi meg negyedik regionális ismeretterjesztő konferenciáját Szegeden május 27-én, kedden.

A rendezvény helyszíne az SZTE Ady téri József Attila Tanulmányi és Információs Központja. Az ismeretterjesztő konferencia célja: a természettudományos műveltség szélesítése érdekében megismertetni a laikus érdeklődőket mindazon az atomenergiával kapcsolatos széleskörű aktuális információkkal, melyről nap, mint nap hallhatnak, olvashatnak a médiában. Neves szakemberek adnak tájékoztatást az atomenergia jövőjéről, a radioaktív sugárzás mibenlétéről és az orvosi alkalmazásairól, a nukleáris biztonság hazai és nemzetközi helyzetéről, az atomerőművek biztonsági kérdéseiről. A rendezvényt szakkiállítás és műszeres bemutató kísér.

A IV. Regionális ismeretterjesztő konferenciára ? az előző helyszínekhez (Debrecen, Miskolc, Pécs) hasonlóan ? a szervezők elsősorban a felsőfokú oktatási intézmények hallgatóit, oktatóit; a középiskolák diákjait, tanárait és természetesen az egyéni érdeklődőket is várják. A rendezvényen való részvétel díjtalan. További információ és bejelentkezés itt lehetséges.

Szóljon hozzá!