ZETApress

hírportál

Idén is Kultucca Ferencvárosban

Ferencváros szívében található Ráday utca ma már nem kizárólag kiváló éttermeiről és kávézóiról nevezetes, hiszen Budapest egyik kulturális központjává vált. A Ráday Kultucca idén, immár ötödik alkalommal fogja össze a Ráday utcát és a Bakáts teret érintő kulturális programsorozatot. Ezek a rendezvények nem pusztán a IX. kerület, hanem a főváros egészének kulturális életét is meghatározzák, tudtuk meg a Goethe intézetbeli sajtótájékoztatón.

A Ferencvárosi Ünnepi Játékokat tizennégy évvel ezelőtt rendezték meg először a Ferencvárosi Önkormányzat kezdeményezésére, amelyet a Ferenc Napi Búcsú hagyományának megteremtése követett. Az ezredfordulón a Plein-Art Kortárs Művészetek Fesztiválja indította el a kulturális rendezvények létrejöttének folyamatát, amely végül a Ráday Kultucca kialakulásához vezetett. Az április 10-től október 5-ig tartó fesztiválsorozat idején a legkülönbözőbb művészeti ágakkal és irányzatokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ezen kívül számos szórakoztató, kulturális program ? kiállítás, vásár, színházi előadás, valamint komoly- és könnyűzenei koncert ? várja az idelátogatókat. Részletek itt találhatók.

Az idei Ráday Kultucca rendezvények a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával a Ráday utca, Bakáts tér, Ferenc tér és a Közraktárak területén találhatók. Április 10-13-án Europoetica ? Nemzetközi Költészeti Fesztivál, 29-én este Privát fények gyúlnak, május 16-18-án Plein-Art ? IX. Kortárs Művészetek Fesztiválja, június 6-8-án Református Zenei Fesztivál, Ünnepi Könyvhét és Papírvarázs Fesztivál, június 13-tól július 7-ig Ferencvárosi Fesztivál, augusztus 29-31-én Bárka Kikötő ? Művészetek Völgye a Művészetek utcájában, szeptember 17-21-én MOL Budapest Jazz Fesztivál, szeptember 19-21-én Roma Fesztivál, míg október 3-5-én Ferenc-napi Búcsú lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Kigyúltak a fények

Szóljon hozzá!