ZETApress

hírportál

Herczeg a konyhában

A minap jelent meg Herczeg Ágnes: Borok a konyhában című 248 oldalas kötete az Alexandra Kiadó gondozásában. A Károly körúti Alexandra Könyvesház Irodalmi Kávéházában tegnap este Mautner Zsófia gasztronómiai újságírónő beszélgetett a szerzővel. Utána a borokat is megízlelhettük.

Herczeg Ágnes a londoni Wine and Spirit Education Trust végzett nemzetközi borakadémikusa, WSET Certified Educator címmel rendelkező oktatója. Tíz éve foglalkozik borokkal, rendszeresen bírál borversenyeken, publikál szaklapokban, és oktat. A 2010-es Borkalauz egyik szakértője, dolgozik szakfordítóként és lektorként is. Férjével és lányával Budapesten él, de rengeteg időt tölt a hazai és a nemzetközi borvidékek felfedezésével.

Rongyosra fogom használni ezt a könyvet! Saját szememmel néztem végig, amint Herczeg Ágnes és csapata heteken át csak kóstolta és kóstolta a több ezer íz-kombinációt. Egyszerűen nincs ma Magyarországon még egy kötet, amely a bor-ételpárosításhoz ennyire hiteles útmutatást tudna adni ? ajánlja Mautner Zsófia, a Chili & Vanília szerzője.

A borok élvezete, mélyreható ismerete sokáig a férfiak privilégiuma volt. Manapság egyre több nő fedezi fel a borok világát, kíváncsi a borkészítés titkaira és osztja meg tudását másokkal, ha egy baráti vacsorán a borokról van szó. Ők gyakran veszik majd kézbe ezt a hasznos könyvet, mert mindig találnak benne újdonságokat, és lesznek olyan olvasók is, akik e könyv miatt válnak a borok rajongóivá ? írja László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztőnője.

Egy izgalmas kísérlet igazán színvonalas beteljesülését tarthatja kezében a kedves olvasó. Egy hiánypótló mű, amely úgy tesz tanúbizonyságot elhivatottságról és szakértelemről, hogy közben mindenki számára közérthető stílusban és igényes tálalással segít eligazodni a sokszor még a szakembereknek is komoly fejfájást okozó kérdésekben. Ráadásul kitűnő befektetés, mert akár már egy vacsora alatt is megtérülhet az ára, ha tudjuk, hogy az ételünkhöz milyen bort érdemes választanunk ? írja Gerendai Károly üzletember.

Szóljon hozzá!